Netanjahu menesztette az oktatási és az igazságügyi minisztert

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök menesztette Naftali Bennet oktatási és Ajelet Saked igazságügyi minisztert – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Forrás: MTI2019. 06. 02. 19:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraelben szeptember 17-én tartanak előrehozott parlamenti választást, miután az áprilisi választások után Netanjahu nem tudta felállítani új kabinetjét a kitűzött határidőig, szerda éjfélig.

Az új, ősszel esedékes választásig hivatalban marad az a kormány, amely tavaly november, az előző kneszet feloszlatása óta irányítja az országot Benjámin Netenjahu vezetésével.

Ebben a kormányban volt miniszter a Zsidó Otthon (Habájt Hajehudi) nevű jobboldali párt színeiben Saked és Bennet, akik tavaly év végén kiléptek pártjukból és Új Jobboldal néven új, keményvonalas, a kormányzó jobboldali Likudtól jobbra álló pártot alakítottak.

Az új párt áprilisban nem lépte át a választási küszöböt, így kimaradt a szerdán feloszlatott parlamentből.

Saked és Bennet egyelőre nem jelentette be, hogy indulnak-e a szeptemberi előrehozott választáson új pártjukkal, vagy esetleg csatlakoznak-e más párthoz egyénileg, vagy közösen.

A miniszterelnöki hivatal nem adott hivatalos magyarázatot Bennet és Saked felmentésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.