Újabb remegésrohama dacára Merkel Japánba indult

Ismét remegésroham tört Angela Merkel német kancellárra a nyilvánosság előtt, ezúttal egy minisztere tegnapi kinevezési ünnepségén Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök hivatalában.

Magyar Nemzet
2019. 06. 28. 6:50
ZELENSZKIJ, Volodimir; MERKEL, Angela; STEINMEIER, Frank-Walter
Ismét felmerült, egészséges-e a kancellár Fotó: Clemens Bilan Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét remegésroham tört Angela Merkel német kancellárra a nyilvánosság előtt, ezúttal egy minisztere tegnapi kinevezési ünnepségén. Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök hivatalában, a Bellevue-palotában tartott ceremónián az elnök mellett álló kormányfő Steinmeier beszéde közben reszketni kezdett. Összeszorított ajkakkal, karját keresztbe vetve igyekezett elnyomni a rohamot. Az elnöki hivatal munkatársa megkínálta egy pohár vízzel, amelyet elfogadott, majd rögtön vissza is adott, írta a távirati iroda. A roham nagyjából másfél percig tartott.

Merkel az új miniszter eskütételén is részt vett a Bundestagban, szóvivője pedig közölte, hogy a kancellár jól van, tervezett programjait megtartják, így útra kel Japánba, a G20-csoport csúcstalálkozójára.

Ismét felmerült, egészséges-e a kancellár
Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A kormányfőre alig tíz nap alatt másodszor tört reszketésroham a nyilvánosság előtt. Június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul, amikor a déli hőségben katonai tiszteletadással fogadták az ukrán államfőt, Volodimir Zelenszkijt. Ekkor Merkel közölte, kiszáradt, de időközben megivott több pohár vizet, és jól van.

Merkel remegésével kapcsolatban találgatásokat IDE kattintva tekinthet meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.