Leharapta a cápa egy brit férfi lábát Ausztrália partjainál

Cápatámadásban súlyosan megsérült két férfi Ausztrália északkeleti partvidékén, egy harmincas éveiben járó brit férfi lábát leharapta, társát szintén lábán sebesítette meg a tengeri ragadozó.

Forrás: MTI2019. 10. 29. 21:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két férfi a turisták körében népszerű Whitsunday-szigetek térségében búvárkodott kedden, amikor cápa támadta meg őket.

Mindkettőjük állapota súlyos, helikopterrel szállították őket kórházba – közölte a queenslandi mentőszolgálat.

A Nagy-korallzátonyhoz közeli térségben az elmúlt évben több cápatámadást is feljegyeztek, egy novemberi támadás áldozata életét vesztette. A támadások nyomán Queensland szövetségi állam hatóságai csalétekkel megpróbálták befogni a tengeri ragadozókat, a műveletben hat állatot megöltek.

Több mint 750 ezer turista keresi fel évente a Whitsunday-szigeteket, ahol múlt év szeptembere óta négy cápatámadás történt.

Ausztrália partjai mentén idén tíz embert sebesített meg cápa kormányzati adatok szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.