Medvegyev: Oroszország Szerbia mellett áll

 A szerb képviselőházban tartott beszédében kiemelte: Oroszország kész arra, hogy minden szükséges támogatást megadjon Szerbia területi egységének és szuverenitásának megőrzéséhez.

Forrás: MTI2019. 10. 19. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatásáról biztosította Szerbiát Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő szombati látogatása alkalmával, amikor azért is köszönetet mondott Belgrádnak, hogy nem csatlakozott az Oroszország elleni uniós szankciókhoz.

A szerb képviselőházban tartott beszédében kiemelte: Oroszország kész arra, hogy minden szükséges támogatást megadjon Szerbia területi egységének és szuverenitásának megőrzéséhez. Hangsúlyozta: Moszkva azt szeretné, ha a Balkán stabil és biztonságos hely lenne, és szeretne jó kapcsolatot kiépíteni minden térségbeli országgal.

Megfogalmazása szerint az országokat gyakran választás elé állítják, és dönteniük kell, hogy a Nyugat vagy a Kelet felé fordulnak-e, ám szerinte nem kell e két oldal között dönteni, hanem olyan együttműködéseket kell építeni, amelyek az adott ország és nép érdekében állnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.