időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Több halálos áldozata van az amerikai bombázó repülőgép katasztrófájának

Forrás: MTI
2019.10.02. 21:47

Több halálos áldozata van a szerdán közvetlenül a leszállás előtt lezuhant második világháborús bombázó repülőgép katasztrófájának – jelentette be az amerikai légügyi hatóság (FAA) délutáni közleményében.

A szerencsétlenség az amerikai Connecticut államban a kifutópályánál történt. Az első hírek még arról szóltak, hogy nincs halálos áldozat.

Sajtótájékoztatóján James Rovella helyi rendőrfőnök nem kívánt részleteket közölni sem a halottak számáról, sem pedig kilétükről. „Az áldozatokat nagyon nehéz azonosítani, és nem akarunk tévedni” – fogalmazott Rovella.

A légügyi hatóság közleménye szerint a repülőgép nem a hadsereg szolgálatában áll, polgári bejegyzésű és egy alapítvány működteti.

Az alapítvány a Twitteren reagált a balesetre. Közölte, hogy a második világháborús repülővel turistáknak szerveznek programokat, amelyeknek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek belülről is egy háborús bombázóval, és közben rövid repülőútra viszik őket.

Közben kiderült az is, hogy a B17-es típusú – az amerikai légierő által a második világháborúban használt – repülőgépen tíz utas és három fős személyzet volt. A gép pilótája nem sokkal a felszállás után jelezte, hogy problémák vannak, és azonnal visszatér a repülőtérre. A visszatéréskor történt a katasztrófa.

A kórházba szállított sérültek egyike a kifutópályán tartózkodó repülőtéri alkalmazott.

A Bradley légikikötőt – amely polgári és katonai reptér – a baleset miatt lezárták, és megkezdődött a vizsgálat a körülmények feltárására. A repülőtér Hartfordhoz közel, Windsor Locks településen található.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.