Cipőjébe rejtve próbált Kínába csempészni két kiló aranyat egy orosz nő

Forrás: MTI2019. 11. 05. 20:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cipőjébe rejtve próbált csaknem két kilogramm aranyat Kínába csempészni egy nő az orosz Távol-Keleten.

A nő a zabajkalszki közúti határátkelőhelyen bukott le, ahol felfigyeltek „természetellenes járására” és kissé ideges viselkedésére.

A fémdetektoros vizsgálat után a nő önként előszedte a nyolc darab, együttvéve 1,86 kilogramm súlyú aranyrudat, amelyet ragasztószalaggal erősített a cipőtalp belső oldalához. A nő azt mondta, hogy egy kínai férfi megbízásából vállalta a futár szerepét.

Az orosz vámosok 5 millió rubelre (23,4 millió forint) becsülték a csempészett nemesfém értékét és „stratégiai erőforrás engedély nélküli kivitele” címén indítottak eljárást.

Zabajkalszkban idén több aranycsempészt is elfogtak, augusztusban egy másik nő tíz aranyrudat akart Kínába csempészni, ugyancsak a lábbelijébe – edzőcipőbe – rejtve.

Szibériában sokfelé bányásznak aranyat, Oroszország a világ egyik fő aranytermelője évi 300 tonnával, ezért elterjedt a csempészés is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.