időjárás 12°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Donald Trump levelet írt: Hálás vagyok Magyarország elkötelezettségéért

Forrás: pestisracok.hu
2019.11.26. 15:10
Donald Trump levelet írt: Hálás vagyok Magyarország elkötelezettségéért

Hálás vagyok Magyarország elkötelezettségéért a vallásszabadság világméretű előmozdításának érdekében – üzente Donald Trump amerikai elnök a második nemzetközi keresztényüldözéssel foglalkozó budapesti konferencia alkalmával. Mint fogalmazott, Isten áldjon mindenkit, aki a konferencán részt vesz, és azokat, akik kiállnak a vallásüldözéssel szemben – írja a PestiSrácok.hu.

Levélben köszöntötte a budapesti keresztényüldözéssel foglalkozó konferencia résztvevőit, és a vallásszabadság védelmezőit Donald Trump amerikai elnök. A keddi rendezvényen felolvasott üzenetben az amerikai elnök kiemelte, adminisztrációja mindig a vallásszabadságot igyekezett védelmezni, és nagyon hálás Magyarországnak és a magyar külügyminisztériumnak, hogy a vallásszabadságot az Egyesült Államokkal közösen igyekszik előremozdítani. Íme Donald Trump hazánknak címzett teljes levele.

“Melegen köszöntöm a második Nemzetközi Konferencia Keresztényüldözésről résztvevőit Budapesten.

Az Egyesült Államok mindig erősen védelmezte szabad hit és élet elidegeníthetetlen jogait. Nagyon örülök, hogy Magyarország az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársága osztja Amerika elhivatottságát a vallásszabadság megőrzésében, és köszönöm nekik ezt a találkozót. Ez a konferencia egy fontos emlékeztető, hogy mindannyian osztozunk abban a felelősségben, hogy megőrizzük ezt a szent, alapvető jogot.

Sajnos túl sok embert üldöznek a hitéért világszerte, bármilyen vallású is legyen. A kormányom továbbra is fel fog lépni ez ellen, és igyekszik megvédni és terjeszteni a vallásszabadságot, hogy az mindenki számára elérhető legyen. Szeptemberben egy fontos csúcstalálkozót tartottam az ENSZ Közgyűlésén, ahol bemutattam a „Globális felhívás a vallásszabadság védelmére” programot. Felszólítottam a közéleti és üzleti vezetőket, hogy tegyenek konkrét lépéseket, hogy megakadályozzák a kormányelemeket és egyéb nem állami szereplőket a lakosok hitének üldözésében, és hogy biztosítsák az istentiszteleti helyek szentségét és biztonságát.

Két évvel ezelőtt elindítottuk a programot. Ez a fórum a vallásüldözés áldozatainak és családjaiknak ad lehetőséget, hogy megosszák tapasztalataikat, a globális vezetőknek pedig egy platformot biztosít, ahol megtárgyalhatják a vallásszabadságot érintő problémákat, és ezek megoldását. Júliusban a második Miniszteri Konferencia a Vallásszabadság Elősegítéséért eseményen történelmet írtunk, mint a legnagyobb ilyen típusú vallásos rendezvény. Tovább építettük erre a sikerre, a kormányom vezeti a Nemzetközi Vallásszabadság Szövetséget a vallásüldözés elleni tevékenységünk részeként.

Produktív és emlékezetes konferenciát kívánok mindenkinek. Hálás vagyok a résztvevőknek az odaadásukért ez iránt az alapvetően fontos célért, a vallásszabadságért. Együtt fogunk tovább dolgozni azon, hogy biztosítsuk minden hit számára, hogy szabadon, az elnyomástól való félelem nélkül élhessenek és hihessenek.

Isten áldja önöket.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.