Állami bérkompenzációt kaphatnak az önkéntes tűzoltók Ausztráliában

Állami bérkompenzációt kaphatnak azok az önkéntes tűzoltók, akik a bozóttüzek megfékezése végett átmenetileg elhagyták a munkahelyüket – jelentette be Ausztrália miniszterelnöke vasárnap.

Forrás: MTI2019. 12. 29. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Scott Morrison közlése szerint napi 300 ausztrál dollárra (60 ezer forintra) jogosultak, de összesen legfeljebb 6 ezerre (1,2 millió forint), amely adómentes. További feltétel, hogy legalább tíz napot segédkeztek az oltásban.

„Tudom, hogy nem kérnek fizetséget önkéntes munkájukért, de nem akarok azzal szembesülni, hogy képtelenek ők, vagy családjaik kifizetni számláikat önzetlenségükért cserébe” – mondta a kormányfő.

Ausztráliában három hónapja kezdődtek a bozóttüzek. Eddig 3,4 millió hektár területet perzseltek fel, és nem látni, hogy mikor hunynak ki. A lángokban kilenc ember vesztette életét, köztük két önkéntes tűzoltó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.