Szakértő: Sorsdöntő lehet az Emilia Romagna-i tartományi választás

Forrás: MTI2020. 01. 19. 15:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorsdöntő lehet az olasz belpolitikában az Emilia Romagna-i tartományi választás – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A szakértő szerint azért nagy a tartományi választás tétje, mert egy demokratikus országban általában egy sor tartományi választás elvesztése után, az éppen aktuális hatalmon levő kormány fel szokott állni.

Közölte: a tartományok többségében már a jobboldal van többségben, és a január 26-ai Emilia Romagnában illetve Calabriában rendezett után még hat tartományi választás lesz az idén Olaszországban. Szomráky Béla ezek közül hatban biztosnak vette a jobboldali győzelmet, és hozzátette: Emilia Romagnában, illetve Toszkánában két posztkommunista fellegvárban is valószínűnek tűnik ugyanez.

A kampányról megjegyezte: a migráció témája erőteljesen jelen van, a félbaloldali-baloldali kormányzat pedig minden erejét arra próbálja fordítani, hogy valamilyen módon hiteltelenné tegye Matteo Salvinit, aki szerinte meg tudta szólítani az embereket a hagyományosan baloldali régiókban is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.