időjárás 18°C Malvin 2022. október 1.
logo

Száz szibériai tigriskölyök született tavaly a világ legnagyobb tenyészközpontjában

Forrás: MTI
2020.01.23. 21:21

Száz szibériai tigriskölyök született 2019-ben a világ legnagyobb tenyészközpontjában, az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban.

Liu Tan, az intézmény illetékese szerint az év végéig várhatóan további 100 kölyök jön világra a központban. Hozzátette, a nagymacskáknál már beköszöntött a téli párzási időszak és az első utódok április-május környékén érkeznek.

Liu szerint az intézmény egyebek között génvizsgálattal szabályozza, hogy a jövevények egészségesek legyenek és hogy évente hány szibériai tigris szülessen. Az elmúlt években Kína fokozta a tigrisek védelmére irányuló erőfeszítéseit, ennek nyomán egyre nő a nagymacskák száma.

A kelet-ázsiai ország 1986-ban hozta létre a hejlungcsiangi nagymacska-tenyészközpontot, akkor még csak nyolc szibériai tigris élt a park területén. Ma már a számuk az ezret is meghaladja. A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja, főleg Kína északkeleti térségében, Oroszország távol-keleti részén és a Koreai-félsziget északi részén él.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.