Iohannis előrehozott parlamenti választásokat akar

A jobboldali elnök arra reagált, hogy a szociáldemokrata ellenzék köré szerveződött parlamenti többség megvonta a bizalmat Ludovic Orban jobbközép kisebbségi kormányától.

Forrás: MTI2020. 02. 05. 19:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klaus Iohannis román államfő szerint mielőbb lehetőséget kell teremteni arra, hogy a polgárok a reformok mellett elkötelezett új parlamentet válasszanak.

A jobboldali elnök szerda esti sajtnyilatkozatában arra reagált, hogy a szociáldemokrata ellenzék köré szerveződött parlamenti többség megvonta a bizalmat Ludovic Orban jobbközép kisebbségi kormányától.

Iohannis bejelentette: csütörtökön egyeztetni fog a parlamenti pártokkal egy új kormány megalakításáról. Úgy értékelte: a románok a tavalyi európai parlamenti- és elnökválasztás alakalmával egyértelművé tették, hogy „elegük van a PSD-ből”, ezért az év végén esedékes parlamenti választások előre hozását javasolja a pártoknak.

Ha ezzel nem értenek egyet, ismét a Nemzeti Liberális Pártra (PNL) fogja bízni a kormány megalakítását – szögezte le a román államfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.