Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs

Nem sikerült megállapodni az EU következő hét évi keretköltségvetéséről, az álláspontok sem közeledtek egymáshoz, így kora este véget ért az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben.

2020. 02. 21. 19:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült megállapodni az EU következő hét évi keretköltségvetéséről, az álláspontok sem közeledtek egymáshoz, így kora este véget ért az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben. – Keményen dolgoztunk, de lehetetlennek tűnt a megállapodás. Több időre van szükségünk – fogalmazott a csúcsot záró sajtóértekezletén Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

Michel gyakorlatilag másfél napja próbálta közelíteni egymáshoz az álláspontokat – mindhiába.

– Ez a demokrácia. Huszonhét tagállamunk van, különböző érdekekkel – magyarázta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki megerősítette Michel véleményét, miszerint kemény munkát igényel, ha sikert akarnak elérni büdzsé ügyben.

Arról, hogy mikor állapodhatnak meg a 2021 és 2027 közötti költségvetésről, konkrétumot egyelőre nem jelentettek be. – A következő pár napban még informális egyeztetések jönnek – magyarázta Charles Michel, hozzátéve, biztos benne, hogy a közeljövőben lesz megállapodás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.