Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szerbia és Koszovó közlekedési megállapodást írt alá

Megállapodást írt alá Szerbia és Koszovó a vasúti és közúti közlekedés helyreállításáról a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián pénteken – jelentette be az Egyesült Államok képviselője.

Forrás: MTI2020. 02. 14. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Richard Grenell szerint az amerikai közvetítéssel megkötött egyezmény „történelmi jelentőségű”.

A vasúti és autópálya-összeköttetés Belgrád és Pristina között elő fogja segíteni az emberek és áruk áramlását Szerbia és Koszovó között – mondta az AP hírügynökségnek.

A megállapodás alapja a légi közlekedés helyreállításáról szóló múlt havi egyezmény volt – tette hozzá. A két főváros közötti repülőjáratok felújításához 21 évnek kellett eltelnie.

A két megállapodás részletei és a végrehajtás időzítése nem ismeretes.

A pénteki egyezmény aláírásán jelen volt mindkét ország elnöke. Hasim Thaci koszovói elnök szerint ez „újabb mérföldkő” a végleges békemegállapodás felé vezető úton.

Grenell az Egyesült Államok németországi nagykövete. Tavaly októberben bízta meg őt Donald Trump amerikai elnök a közvetítéssel Szerbia és Koszovó között. A két fél közötti tárgyalások 2018-ban elakadtak, miután Koszovó százszázalékos vámot vetett ki a szerbiai árukra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.