A Sydney-i Operaház a honlapján teszi elérhetővé előadásai felvételeit

A Sydney-i Operaház bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt online működésre vált: korábbi előadásait az interneten mutatja be, és élő streamingelést is tervez.

Forrás: MTI2020. 03. 31. 22:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az operaház szerdától teszi elérhetővé a honlapján előadásai felvételeit, beszélgetéseket, archívuma eddig be nem mutatott kincseit, különböző háttéranyagokat.

Digitális évada részeként új, megrendelhető tartalmakat is hozzáférhetővé tesz az intézmény. A felvételeket bárki bárhonnan megtekintheti internetes platformján, számítógépén vagy akár mobiltelefonján.

Az operaház szóvivője elmondta, hogy a digitális évadban az élő streaminglehetőségeket is ki akarják használni.

A Sydney-i Operaház március 17-én zárta be kapuit a közönség előtt a koronavírus-járvány terjedése miatt.

„A kapuk ugyan zárva vannak, de a művészet, a kultúra és a szórakoztatás legjobb előadásai online eljutnak a közönséghez” – emelte ki Louise Herron, az opera főigazgatója.

Mint hozzátette: reméli, hogy az opera új digitális programja a kreativitás nemzeti szimbóluma lesz, segít az embereket világszerte összekötni, ösztönözni és megnyugtatni ebben a nehéz időszakban.

Az első program szerdán az ausztrál Missy Higgins 2019-es előadásának online közvetítése lesz, szombaton pedig Beethoven Kilencedik szimfóniáját hallgathatja meg a közönség a Sydney-i Szimfonikus Zenekar 2018-as felvételéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.