Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ápolónőként a gondolataimat egész nap a félelem tölti ki

Ápolónőként a gondolataimat egész nap a félelem tölti ki. Nem merem megölelni a gyerekeimet.

2020. 03. 18. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lisszaboni Santa Maria kórházban dolgozom ápolónőként és a gondolataimat egész nap a félelem tölti ki. Ahogyan mindig, most is tömegközlekedéssel járok be dolgozni, szembetűnő azonban, hogy a metró vagonjaiban alig van több féltucatnyi embernél, akik mind egy irányba tartanak, és mind a kórház megállójánál szállnak le. A kórház folyosóin egyébként egyelőre kevés ember van, de vágni lehet a feszültséget a levegőben. A kollégákkal igyekszünk egy kis viccet vinni a hétköznapokba és igyekszünk megőrizni a jó kedélyünket.

Bár senki nem beszél róla, mégis mindenkiből árad a félelem, hiszen nem tudjuk mi jön, nem tudjuk, merre tartunk, csak annyit, hogy valaminek az előszobájában vagyunk. A férjem vigyáz otthon a gyerekekre, és bár még fizikailag a napjaim nem megterhelők, lelkileg és pszichológiailag minden este kimerülve érkezem haza. Az is nagyon idegőrlő, hogy mikor hazaérek, nem merek a gyermekeimhez közeledni. Nem merem megölelni őket. Az országban jelenleg közel 450 regisztrált fertőzött van, eddig egy ember vesztette életét.

 

...

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.