Féltve őrzött maszk

Nagy nehezen sikerült legalább a műtétekhez egy maszkot beszereznem, nagyon vigyázok rá, használat után kiszárítom.

2020. 03. 23. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem laposodik a görbe, vagy legalábbis nem túl gyorsan. Pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása ellenére nincsenek minden gyanús esetre kiterjedő tesztelések. Ha hihetünk az internet különböző bloggereinek és hírességeinek, a többi európai országban sincs ez másként. Ha a beteg nem szorul kórházi ellátásra, a tesztnek nincs semmi következménye, hiszen így is, úgy is otthoni karanténban kell lennie mindenkinek, aki vélhetően fertőzött. Így aztán sokunkban felvetődik a gondolat, hogy a rejtett (azaz teszttel nem megerősített) előfordulás bizony jelentősen meghaladhatja a hivatalos számokat. És akkor a tünetmentes hordozókat még nem is említettük, pedig a fertőzöttek egy jelentős részét ők teszik ki.

Maszkfronton nincsenek nagy változások, így, biztos, ami biztos, inkább megbarkácsoltam kissé viseltes maszkomat. Nagy nehezen sikerült legalább a műtétekhez egy igazi FFP2 maszkot beszereznem, ezt most féltve őrzöm, nagyon vigyázok rá, használat után majd szépen kiszárítom, holnap is jó lesz.

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.