Megszűnik az ausztrál nemzeti hírügynökség 85 év után

Nyolcvanöt év után megszűnik az ausztrál nemzeti hírügynökség – jelentette be kedden az Australian Associated Press (AAP), amely bezárását az előfizetők számának csökkenésével, valamint azzal magyarázta, hogy a honlapok ingyen adják híreiket, így a hírügynökség szolgáltatásaira kicsi az igény.

Forrás: MTI2020. 03. 03. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tony Gillies, a hírügynökség főszerkesztője a Twitteren közölt üzenetében azt írta, „szomorú nap ez, 85 év után bezár az AAP, az újságírás kiválósága”.

„Az AAP-hírcsalád mindenkinek nagyon fog hiányozni” – tette hozzá.

A hírügynökség tájékoztatója szerint a cégnél dolgozó 170 újságíró június 26-án szünteti be a munkát, a tördelőszerkesztői szolgálat pedig augusztus végén.

A digitális híroldalak elveszik a mások által készített tartalmakat, és ingyen terjesztik azokat, ami arra késztetett sok céget, hogy ne használja többé az AAP szolgáltatását. „Elértünk egy olyan pontra, amely után a folytatás ellehetetlenül” – írta a főszerkesztő.

Tony Gillies hozzátette: hatalmas veszteség, hogy az AAP által szolgáltatott szakmailag korrekt és ellenőrzött értesüléseket felváltja az ellenőrizetlen, gyakran pontatlan információk, amelyeket a honlapok hitelesként tüntetnek fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.