Hazaküldi a dán kormány az illegális bevándorlókat

A Dániában engedély nélkül tartózkodó migránsok hazatelepítése lesz az egyetlen feladata annak az új hatóságnak, amelynek felállítását augusztusra tervezi a dán Bevándorlási és Integrációs Minisztérium

Forrás: v4na2020. 04. 17. 12:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán Bevándorlási és Integrációs Minisztérium felügyelete alatt létrehozandó Hazatelepítési Ügynökség augusztus 1-jével kezdi meg működését, derül ki a minisztérium honlapján megjelent közleményből. Az ügynökség kizárólagos feladata a Dániában illegálisan tartózkodó külföldiek visszatelepítése lesz a származási országukba. A dán szociáldemokraták ezzel kívánják kihúzni az országban egyre népszerűbb nacionalista pártok méregfogát, számolt be a Voice of Europe online kiadása csütörtökön.

„A dán bevándorlási hatóság hosszú évek óta működik, és számos egyéb mellett lakhatási engedélyeket adott ki menekülteknek a családegyesítésekhez. A Hazatelepítési Ügynökség felállításával az a célunk, hogy gondoskodjunk arról, hogy hazamenjenek mindazok, akik illegálisan tartózkodnak Dániában” – fogalmazott Mattias Tesfaye dán integrációs miniszter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.