Rókákat fotóztak a világ egyik leghíresebb temetőjében

A vírus miatt elnéptelenedett városokban gyakori látvány, hogy vadállatok merészkednek be a házak közé.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 04. 27. 11:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatti kijárási tilalomnak köszönhetően egyre több vadállat merészkedik be a nagyvárosokba, legutóbb a világ egyik leghíresebb sírkertjében, a párizsi Père Lachaise temetőben kapott lencsevégre a gondnok egy egész rókaalmot – írja a V4NA. A képeket Pénélope Komitès helyettes polgármester osztotta meg a Twitteren, hozzá tartoznak a zöldterületek, a biodiverzitás és a sírkertek.

Igaz, a rókák megjelenése Párizsban nem új keletű, ugyancsak Pénélope Komitès már két hónapja is beszámolt az állatok jelenlétéről a nagyvárosban, tehát bizonyára jól érzik magukat a francia főváros 20. kerületében lévő temetőben.

Február elején egy állat pedig egészen odáig ment, hogy a 8-as metró vonalán megbénította a forgalmat, mivel a síneken sétálgatott két állomás között, mindezt a reggeli csúcsforgalomban, erről a france3 hírportál számolt be. Az állatot nem sikerült befogni, mert mire kerítettek egy szakembert, a ravaszdi egyszerűen eltűnt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.