Soros aljas eszközökkel támadja Donald Trumpot

Soros György amerikai tőzsdespekuláns 1 millió dollárral támogatott meg egy olyan abortuszpárti szervezetet, amely reklámok segítségével próbálja meg támadni Donald Trump amerikai elnököt. Szerintük az elnök a koronavírus-járványt használja fel a terhesség megszakításához való jogok támadására. Nem először fordult elő, hogy Soros az abortusz segítségével akarta elérni politikai céljait.

Forrás: v4na2020. 04. 28. 8:24
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnök ellen irányuló támadások finanszírozására használja fel Soros György amerikai tőzsdespekuláns a még tavaly létrehozott úgynevezett politikai akcióbizottságát (PAC).

Hivatalos dokumentumokból kiderül, hogy a Soros-féle Demokrácia PAC (Democracy PAC) 1 millió dollárt adományozott a NARAL Freedom Fund nevű radikálisan abortuszpárti szervezetnek. A NARAL olyan videókat terjeszt, amelyek Trump lejáratását célozzák meg.

Az egyik ilyen videóban nők arról beszélnek, hogy az elnök és szövetségesei az „ideológiát a tudomány elé helyezik” és azt állítják, hogy a koronavírus-járvány leple alatt támadják, illetve megnehezítsék az abortuszhoz való hozzáférést.

A szervezet politikai szárnya tavaly decemberben jelentette be, hogy története legnagyobb választási programját indítja el. Eszerint összesen 35 millió dollárt költenek az idei választási évben, hogy üzeneteikkel elérjék Arizona, Colorado, Maine, Michigan, Minnesota, Georgia, Iowa, és Észak-Karolina választóit és befolyásolják novemberi döntésüket. A szervezet ebben az évben az erőfeszítéseket a nőkre és olyan meggyőzhető választókra összpontosítja, akikre a reproduktív jogok motiválóan hathatnak.

Nem ez az első eset, hogy Soros az abortuszpártiságot használja fel politikai céljainak eléréséhez. Hasonló szervezkedést láthattunk tavaly Írországban, ahol népszavazást tartottak a terhesség megszakításának legalizálásáról.

Az országban megfigyelhető Soros-tevékenységgel a Catholic News Agency (CNA) foglalkozott részletesen, amely a DCLeaks anyagait vette alapul 2016-ban. A kiszivárgott dokumentumok szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) egy három éves tervet eszelt ki, amely segítségével Írországot használnák fel modellként arra, hogy a keresztény európai országokban elérjék az abortusztörvények enyhítését.

Az OSF stratégiája azt javasolta, hogy támogassák az ír abortuszpártiak kampányát (Abortion Rights Campaign, ARC), az Amnesty International Ireland-et (AII), illetve az Irish Family Planning Association (IFPA) nevű szervezetet. Sorosék szerint ezeket a szervezeteket „arra kell ösztönözni, hogy közösen dolgozzanak azon a kampányon, amely az alkotmánymódosítást támogatja”.

Az amerikai Breitbart a DCLeaks dokumentumaira hivatkozva összegeket is közölt. Eszerint az Amnesty International Ireland 137 ezer, az Irish Family Planning Association 132 ezer, az ARC pedig 25 ezer eurót kapott Soroséktól. A portálnak Niamh Ui Bhriain, az ír Élet Intézet (Life Institute) szóvívője azt mondta, hogy a közel 300 ezer eurós adomány csak a jéghegy csúcsa, ugyanis az elmúlt tíz évben legalább 20 millió euró folyt be abortuszt támogató szervezetekhez Írországban.

Sorosék viszont elszámolták magukat, ugyanis Írországban az 1997-es választási törvény határozottan tiltja tengerentúli támogatások felhasználását bármely belföldi politikai kampányhoz. A pénzek felháborodást váltottak ki, ezért az ír hatóságok vizsgálatot rendeltek el a finanszírozott szervezeteknél. Az ARC végül vissza adta a 25 ezer eurót, a többi szervezet azzal érvelt, hogy az általuk végzett kampány nem politikai természetű.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.