Kiderült: naponta több, mint két dán nőt erőszakolnak meg

Ugyanakkor a hatóságnak bejelentett szexuális erőszakok aránya rendkívül alacsony. Ha pedig egy nő elmegy a rendőrségre, annak az esélye, hogy büntetőeljárás indul vagy ítélet születik az ügyben, igen csekély.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 20. 16:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amióta a liberálisok megszerezték a hatalmat, a nemi erőszakok aránya 232 százalékkal nőtt” – írta 2017 novemberében, a Danmarks Statistik, a dán statisztikai hivatal adatai alapján a 10News.one. Egy 2016 és 2017 között végzett kimutatás arra is rámutatott, hogy az országban 12 nemi erőszakból 10-et migránsok követnek el. Inger Stojberg, Dánia integrációért és bevándorlásért felelős minisztere szörnyűnek nevezte az akkori tanulmány eredményét. Szerinte ez a rosszul vagy egyáltalán nem sikerült integrációnak tudható be.

Tavaly az Amnesty International leszögezte, hogy a szexuális erőszak bejelentésének aránya rendkívül alacsony és még ha egy nő el is megy a rendőrségre, annak az esélye, hogy büntetőeljárás indul vagy ítélet születik az ügyben, igen csekély. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a Dán Igazságügyi minisztérium becslése szerint egy év alatt 5.100 – 24.000 közé tehető az esetek száma, ám ezek közül mindössze 535 végződött büntetőeljárással és 94 esetben született ítélet, azaz az összes eset 0,4 – 1,8 százalékában. Ami egyben azt is jelenti, hogy az eseteknek több mint 98 százalékában a nemi erőszakot elkövetők biztosak lehetnek abban, hogy megússzák galád tettüket.

A legfrissebb statisztikák szerint a helyzet egyáltalán nem javul, sőt: 2020 első negyedévében ugyanis eddig 290 nő jelentett erőszakot, azaz naponta már kettőnél is több nőt erőszakolnak meg Dániában. Ez a szám pedig még soha nem volt ilyen magas.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.