Fittyet hánytak a szabályokra a kocsmákba visszatérő angol fiatalok

Az átlagosnál több dolguk volt a rendőröknek az angliai kocsmák megnyitásának éjszakáján. Nigel Farage-t szintén feljelentették, mert a karanténszabályok betartása helyett sörözni ment.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky News2020. 07. 05. 16:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meztelenkedés, verekedések és drogok – ezzel a szalagcímmel számolt be vasárnap a karantént követő korlátozások feloldásáról a brit Sky News hírcsatorna. Angliában ugyanis szombaton lépett életbe a koronavírus-válság kezdete óta tapasztalt legnagyobb „lazítás”: hosszú hónapok után a kocsmák, bárok, mozik és fodrászok is kinyithattak. A sajtó csak „szuperszombatként” emlegette a jeles eseményt, és ahogy arra számítani lehetett, tegnap estétől egészen ma reggelig tartott a dorbézolás London belvárosának utcáin.

[embed]https://twitter.com/i/status/1279522924836409344[/embed]

Míg az angol fiatalok egy része talán túlságosan is jól érezte magát, több rendőr is arról panaszkodott, hogy a szabadság első éjszakáján bizony semmibe vették a társadalmi távolságtartás – egyébként továbbra is kötelező – szabályait. – Ahogy azt megjósoltuk, mozgalmas éjszaka volt. Azt is jó előre tudtuk, és be is bizonyosodott, hogy az alkohol és a távolságtartás együtt nem működik – írta a Twitteren az egyik rendőrszakszervezet elnöke. John Apter egyúttal köszönetet mondott közel ezer rendőr kollégájának, akik szombat éjjel próbálták kordában tartani a karanténból kiszabadulókat. A 27 éve rendőrtisztként dolgozó férfi egy másik bejegyzésben azt is panaszolta: az éjjel többek között „meztelen férfiakkal, kábítószert birtoklókkal, boldog és dühös részegekkel, verekedésekkel és még több dühös részeggel” volt dolguk. – Még fasiszta disznónak is hívtak minket, pedig csak segíteni akartunk! – írta.

[embed]https://twitter.com/PFEW_Chair/status/1279582736072802305[/embed]

A híradások zöme szinte magától értetődően a londoni Soho negyedben tapasztalt zsúfoltságról szólt, de Anglia más részeiről is érkeztek panaszok a felelőtlen bulizókról. Az északkelet-angliai Nottinghamshire megyében legkevesebb öt kocsmát zártak be, mert ellehetetlenült a távolságtartás, a délnyugati Dorsetben pedig huszonnégy óra alatt több mint ötszáz incidenst jegyzett a rendőrség. A szomszédos Devon és Cornwall megyékben szintén az átlagosnál jóval több eset volt, és ezer körül mozgott az éjjeli bejelentések száma.

Egyébként akadtak olyan kapitányságok is – főként Londonon kívül –, ahonnan nem érkeztek hasonló panaszok. Árulkodó az is, hogy ma reggel Matt Hancock brit egészségügyi miniszter – aki maga is átesett a koronavíruson – megköszönte a polgároknak, hogy „nagy vonalakban” követték a távolságtartás szabályait. A miniszter a friss videóüzenetében még azt is megosztotta a választókkal, hogy tegnap hosszú idő óta végre levágathatta a haját.

A szigetországban összesen 285 ezer beteget regisztráltak, ebből a legtöbb – 161 ezer – fertőzött Anglia lakosa. Csak Londonban több mint hatezer életet követelt a vírus.

Farage első útja a kocsmába vezetett

A Brexit Párt vezetőjének, Nigel Farage-nak is meggyűlhet a baja a rendőrséggel, miután a brit liberálisok feljelentették a társadalmi távolságtartás elmulasztása miatt. A Mr. Brexit becenéven emlegetett politikus alig két hete tért haza egy egyesült államokbeli, Donald Trump elnökségét támogató kampányútról, ezért elméletileg karanténban kellett volna töltenie a szombat estét. Ennek ellenére egy pohár sörrel, egy kocsmából köszönt be a közösségi médiában őt követőknek. Ed Davey, a brit ellenzéki Liberális Demokraták vezetője fel is jelentette Farage-t a kenti rendőrségen, mert szerinte a brexitpárti politikus megmutatta, hogy valójában nem érdekli az emberek egészsége. A politikus egyelőre nem reagált a vádakra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.