Halálos fenyegetéseket kaptak osztrák miniszterek

Halálosan megfenyegették Karl Nehammer osztrák belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert a bécsi zavargásokat követően. Az indulatokat feltehetően az váltotta ki, hogy mindketten felléptek a török nacionalisták ellen. A tárcavezetőket éjféltől rendőri védelem alá helyezik. Az osztrák fővárosban egy hete szabadultak el az indulatok, amikor a kurdok által szervezett tüntetés résztvevőire szélsőséges törökök támadtak – írja a Hír TV.

Forrás: Hír TV2020. 07. 02. 12:41
null
Bécs, 2020. június 28. Kurdok tüntetnek a török nacionalista és iszlám csoportok agresszív fellépése ellen Bécsben, az egyikük Abdullah Öcalan bebörtönzött kurd vezetõ képét fogja 2020. június 27-én. MTI/AP/Ronald Zak Fotó: Ronald Zak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rohamrendőrök nyomulnak a tömegbe az osztrák főváros utcáján. A felvételek egy héttel ezelőtt készültek, amikor zavargások törtek ki a kurdok által szervezett demonstráción. A megmozdulással a tüntetők a nőkkel szembeni erőszakra akarták felhívni a figyelmet, ám felvonulásokat hamar megzavarták a tiltakozókra támadó szélsőséges török csoportok. A rendbontók Allahu akbar! kiáltásokkal támadtak a kurd aktivistákra, majd a kiérkező rendőrökre is. Az összecsapások Bécs 10. kerületében történtek, ahol elsősorban migrációs hátterű emberek laknak. A bevándorlók aránya az osztrák fővárosban átlagosan 27 százalékra tehető, itt azonban jóval magasabb ez a szám.

A Hír TV híradója felkereste a hírhedt negyedet. A stábnak egy kint élő magyar hölgy arról számolt be, hogy a zavargások óta folyamatos a rendőri jelenlét a kerületben. A lakosok félelmét jól illusztrálja az is, hogy amikor a stáb megkérdezte őket a témával kapcsolatban, sokan nem akartak nyilatkozni.

Közben diplomáciai körökben is pattanásig feszült a hangulat. Az osztrák kancellár vasárnap bekérette a török nagykövetet hivatalába. Sebastian Kurz elmondása szerint ugyanis a zavargások után a török elnök azzal vádaskodott, hogy az osztrák rendőrök aránytalan erőszakot alkalmaztak a török állampolgárok ellen.

Az osztrák kancellár a közösségi oldalára feltöltött videóban köszönte meg a rendőrség munkáját.

– Nem toleráljuk azt, hogy Törökországból Bécsbe exportálják a konfliktusokat, amik az itteni utcákra begyűrűznek. Sem az állampolgárokat, sem a hatóság embereit nem tehetjük ki ilyesminek. Éppen ezért zéró toleranciát hirdetünk ezek ellen az erőszakszervezetek ellen, és a továbbiakban is tartjuk magunkat az eddig hirdetett migrációs politikánkhoz, mert a most tapasztalt zavargások egy elhibázott integráció és azon problémák következményei, amik a korlátlan migrációból fakadnak – mondta az osztrák kancellár.

A török nacionalisták ellen felemelte a hangját az osztrák belügy-, illetve integrációs miniszter is. Nem sokkal később a közösségi médián keresztül halálosan megfenyegették őket. A két tárcavezetőt most rendőri védelem alá helyezték. A belügyminiszter úgy nyilatkozott: nem hagyják megfélemlíteni magukat, továbbra is határozottan fellépnek a radikális politikai iszlám ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.