Ferenc pápa: A gazdagok nem élvezhetnek elsőbbséget a vakcinával

A katolikus egyházfő szerint két vírus ellen kell harcolni: a koronavírus és a társadalmi igazságtalanság ellen.

MTI
2020. 08. 19. 13:42
FERENC ppa
Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában Fotó: Andreas Solaro Forrás: MTI/EPA/ANSA/AFP pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szomorú lenne, ha a gazdagok elsőbbséget élveznének a koronavírus elleni vakcina beadásánál – hangsúlyozta Ferenc pápa szerdai audienciájának kezdetén elmondott beszédében. A katolikus egyházfő kiemelte: sokan szeretnének mielőbb visszatérni a megszokott kerékvágásba, azonban a világ nem térhet vissza a normalitáshoz, ha a normális a társadalmi igazságtalanságot és a környezet pusztítását jelenti. Ugyancsak botrányos lenne, ha az adófizetők pénzéből nyújtott gazdasági segítséggel olyan iparágakat építenének újjá, amelyek nem mozdítják elő a szegények vagy a környezet helyzetét – hívta fel a figyelmet. Ferenc pápa megjegyezte, hogy

a járvány megmutatta a szegények nehéz helyzetét és a világot uraló hatalmas egyenlőtlenségeket, és fokozta a diszkriminációt.

 

A katolikus egyházfő szerint kétféle vírus ellen kell felvenni a harcot: az egyik a világot térdre kényszerítő koronavírus, míg a másik a társadalmi igazságtalanság. „Ma lehetőségünk van rá, hogy valami mást építsünk” – hangsúlyozta a pápa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.