Garázsban indult, mára milliárdos üzletember lett a pizzafutár

Ben Francis bebizonyította, hogy bárkinek van lehetősége milliárdos üzletet fejleszteni.

Forrás: világgazdaság2020. 08. 17. 12:11
null
Pizzafutárból is lehet milliárdossá válni (a kép illusztráció) Fotó: Ihor Pukhnatyy Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 28 éves brit – korábban pizzafutár – férfi feltörekvő vállalkozása már több mint egymilliárd dollárt ér. Ben Francis a Gymshark nevű sportruházati márkát még 2012-ben, a szülei garázsában indította útjára, miközben nappal tanult, éjszakánként pedig a Pizza Hut futáraként dolgozott – írja a BBC cikkére hivatkozva a Világgazdaság.

Francis a brit médiumnak azt mondta, hogy az egymilliárdból nagyságrendileg csak 700 millió az övé, ugyanis a General Atlantic amerikai tőkealapnak 21 százalékos részesedése van a cégben, melynek székhelye Solihullban található. A General Atlantic partnersége azért fontos, hogy a Gymshark terjeszkedni tudjon az Egyesült Államokban, ahol a legtöbb potenciális ügyfél van.

Francis azért alapította a céget, mert egyszerűen nem talált magának olyan sportruházatot, amiért rajongani tudna. Az expizzafutár kezdetként – a családja és a barátai segítségével – vásárolt egy varrógépet és egy szitanyomó gépet, majd belekezdett a jelzőmezek és pólók gyártásába.

A közösségi oldal pörgeti az üzletet

A barátok és a család továbbra is a Gymshark részesei, a vállalatnak pedig 499 alkalmazottja van többek közt az Egyesült Királyságban, Hongkongban, Denverben és Coloradóban.

A sportruházatot gyártó cég sikere nagyrészt annak köszönhető, hogy jelentős táborral rendelkezik a közösségi médiában, az Instagramon például már 4,6 millió követője van.

Francis elmondta, hogy a koronavírus-járvány alaposan felpörgette az üzletet, tekintve, hogy az emberek elkezdtek online vásárolni, az alkalmazottak azonban meglehetősen nehezen viselték a megváltozott munkakörülményeket.

Pizzafutárból is lehet milliárdossá válni (a kép illusztráció)
Fotó: 123RF

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.