Kirekeszti a Google a jobboldalt, ezért bepanaszolták

Diszkriminálják a Breitbart Joe Biden demokrata párti elnökjelölttel kapcsolatos híranyagait.

Magyar Nemzet
2020. 08. 01. 12:57
Logo of Google is seen at VivaTech fair in Paris
Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai elnökválasztási kampányba való beavatkozással és a közvélemény félrevezetésével vádolta meg Tom Cotton republikánus szenátor a Google-t, miután a technológiai óriás internetes keresőmotorjában május 5-e óta nem jelennek meg a Breitbart jobboldali hírportál Joe Bidennel kapcsolatos cikkei. A hírportálnak az algoritmusokra épülő keresőmotorok piacának egy szakértője azt nyilatkozta: még soha nem látott olyan grafikont, mint amelyik azt mutatja, hogy a Breitbart Google-megjelenítései egyszerre a nullpontra csökkennek. Ugyanakkor a Google már 2016 óta szorítja vissza az amerikai Demokrata Párttal szemben kritikus Breitbart megjelenítését, mégpedig 97,6 százalékkal csökkentve az elmúlt négy évben a keresésekkor való láthatóságát.

Sundar Pichainak, a Google vezérigazgatójának írt, pénteki keltezésű levelében Cotton szenátor a novemberi elnökválasztás közeledtével különösen nyugtalanítónak tartja, hogy háttérbe szorítják a Donald Trump elnök várható kihívójával, Joe Bidennel szemben kritikus írásokat. Az elmúlt hetek felméréseinek átlagában Biden 7,8 százalékponttal vezet Trump előtt a Fehér Házért folytatott küzdelemben, szinte napra pontosan három hónappal a november 3-i választás előtt.

Republikánus szenátorok a napokban egy kongresszusi meghallgatáson kérdőre vonták az amerikai technológiai óriásokat, amiért állításuk szerint cenzúrázzák a jobboldali, konzervatív véleményeket. Cotton pedig azzal került az elmúlt hetekben a nemzetközi hírekbe is, hogy távozásra kényszerült James Bennet, a The New York Times liberális világlap véleményrovatának szerkesztője, miután közölte a republikánus szenátor egy cikkét. Az írás támogatta Trumpot abban, hogy a George Floyd májusi halála után kitört erőszakhullám megfékezésére a hadsereget is be lehetne vetni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.