Radikális nézeteket terjesztett az imám, kiutasították

Kiutasítottak muszlim férfiakat Olaszországból, mert szélsőséges iszlamista eszméket terjesztettek egy városban.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 05. 16:04
Muslim men listen the sermon delivered by the Imam Tareq Obrou on Friday prayers at a mosque in the centre of Bordeaux
Pénteki ima Bordeaux városának mecsetében Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiutasítottak három muszlim férfit Olaszországból, mert szélsőséges iszlamista eszméket terjesztettek egy migráció sújtotta kisvárosban. A kiutasítottak egyike egy egyiptomi szalafista imám, aki a rendőrség szerint kapcsolatban állt más szélsőséges iszlamista csoportokkal Európában. Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter kedden döntött három muszlim férfi kiutasításáról, akik az északkelet-olaszországi San Doná di Piave városában működő Iszlám Kulturális Egyesület (ICA) tagjai voltak. Az olasz rendőrség szerint az ICA egyiptomi származású imámjának kiterjedt kapcsolatai voltak más európai szélsőséges iszlamista szervezetekkel, például a berlini al-Nur-mecset szalafista közösségével is – számolt be az olasz regionális sajtó.

Nem ez az első alkalom, hogy a hatóságoknak el kellett távolítaniuk a San Doná di Piave-i muszlim közösség vezetőjét, jegyezte meg az Il Giornale di Nordest online kiadása. A regionális napilap szerint 2014-ben az akkor 28 éves marokkói Raoudi Abdelbart utasították ki Olaszországból, mert szélsőséges iszlamista eszméket terjesztett.

Az Il Gazzettino felhívta a figyelmet, hogy ezzel 489-re nőtt az Olaszországból 2015 óta kiutasított muszlim szélsőségesek száma. Ezek közül 148 kiutasítást a belügyminiszter, 260-at a regionális prefektusok és 72-t a bíróság rendelt el, míg öt személynek végül nem kellett elhagynia az országot, mert a Dublini Egyezmény védelmet nyújtott nekik – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.