Azbej Tristan: Helyben kell segíteni az üldözött keresztényeknek

Erkölcsi, keresztény kötelesség személyesen, helyben segítséget nyújtani az üldözött keresztényeknek – mondta Azbej Tristan államtitkár csütörtökön Budapesten.

Forrás: MTI2020. 09. 03. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára a Hungary Helps program és partnerszervezetei munkatársainak tartott, a válságövezeti szolgálatra felkészítő, úgynevezett túlélőprogram elvégzése után beszélt erről.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség (MH) egyhetes tanfolyamát tizenegyen, köztük Azbej Tristan végezte el.

Az államtitkár az oklevél átvétele előtt hangsúlyozta: a Hungary Helps program munkatársainak feladata, hogy megbizonyosodjanak arról, a magyar adófizetők pénze valóban a rászorulókhoz kerül-e.

Hozzátette: ez a munka nem végezhető minisztériumi hivatalok íróasztalai mögül, csak személyesen.

Azbej Tristan megköszönte a honvédségnek, hogy „alaposan felkészültek” a Hungary Helps program munkájából, és így az államtitkárság munkatársai valóban hasznos kiképzést kaptak. A tananyag a válságövezetben előforduló nagyon sok veszélyre felkészítette a résztvevőket – mondta, példaként említve, hogy megtanulták felismerni az aknaveszélyt.

Kitért arra is: azáltal, hogy felkészültek a veszélyhelyzetekre, jobban megismerték támogatottjaik mindennapjait is. Hozzátette: nekik mindössze néhány napig kell elviselniük, túlélniük ezeket a körülményeket, azoknak azonban, akiken segítenek, az életük része a fenyegetettség.

Az államtitkár elmondta azt is: a koronavírus-járvány után elindítják a Hungary Helps önkéntesprogramját, és az önkéntesek felkészítésében is számítanak majd a honvédség segítségére.

Kiss Róbert ezredes, az MH Béketámogató Kiképző Központjának parancsnoka ismertette: a 2017-ben indult, eddig tíz alkalommal megtartott tanfolyam célja, hogy a diplomatákat és a civil szervezetek munkatársait felkészítse azokra a veszélyhelyzetekre, amelyekkel válságövezetekben találkozhatnak. A tananyagban a többi között térképismeret, aknaismeret, egészségügyi ismeretek, betegellátási, vallási és társadalmi ismeretek szerepelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.