„A baloldal kitárja az ország kapuit az afro-iszlamista megszállás előtt”

– Maga a természet határozza meg, hogy egy természetes család egy anyából és egy apából áll, a hivatalos dokumentumokban szereplő egyes és a kettes szülő kifejezéseknek éppen ezért nincs értelmük – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Marco Maggioni, a jobbközép Liga parlamenti képviselője. A bevándorlásellenes pártnak az európai uniós ügyekért felelős bizottság tagja elmondta azt is: köztudott, hogy amikor baloldali kormány van hatalmon, akkor kitárulnak az országhatárok az úgynevezett afro-iszlamista megszállás előtt.

2021. 01. 29. 6:03
Földközi-tenger, 2021. január 4. Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók az olasz partokat nézik, miután a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet egyik hajója a fedélzetére vette őket a Földközi-tengeren 2021. január 4-én. Az olasz hatóságok engedélyezték, hogy a 265 migránst szállító hajó lehorgonyozzon Szicília partjai előtt. MTI/AP/Joan Mateu Fotó: Joan Mateu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olaszország az egészségügyi vészhelyzet legnehezebb pillanatában, a koronavírus-járvány harmadik hullámának küszöbén politikai vezetők nélkül maradt. A világ értetlenül áll az olasz politika váratlan fordulatai előtt. Mire lehet számítani?

– A válságot a kormánykoalíciót képező három párt közötti felfordulás idézte elő: az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt, illetve az Élő Olaszország belső krízise, amely végül a kormány összeomlásához vezetett. A jelen egészségügyi vészhelyzetben és a súlyos gazdasági krízis közepén szerintem óriási felelőtlenség volt a kormányválság kirobbantása. Olaszországnak éppen ebben a pillanatban lenne a legnagyobb szüksége a stabilitásra, hogy minden erejét a járvány leküzdésére tudja összpontosítani. Mi, a Liga tagjai két kéréssel fordulunk Sergio Mattarella köztársasági elnökhöz. Először is gyors és átlátható döntéshozatalt sürgetünk az államfőtől, ha azonban erre nincs mód, akkor helyesebbnek tartjuk, ha a döntés jogát visszaadjuk az állampolgárok kezébe, hogy ők határozzanak arról, ki vezesse Olaszországot.

– Lát esélyt egy parlamenti választások nélküli jobboldali kormányzásra? Előfordulhat, hogy Sergio Mattarella államfő a jobbközép koalíciót kéri fel az ország vezetésére?

– Sajnos szinte lehetetlennek tartom, hogy ez bekövetkezzen, mert Olaszországban alapból elutasítanak mindent, ami nem felel meg a politikai korrektségnek. A politikai taktikázások ellenére a szavazók a jobboldali összefogásba helyezik a bizalmukat. Ezt jól bizonyítja, hogy 15 tartomány vezetése a jobbközép kezében van. Az első Conte-ciklusban kitűnően végeztük a munkánkat, és most is készen állunk, amennyiben szükség lesz rá.

– Az elmúlt napokban Olaszország partjaihoz érkezett az Ocean Viking mentőhajó 373 bevándorlóval a fedélzetén. Sajtóértesülések szerint a közeljövőben több civil hajó ismét elkezdi a mentést a Földközi-tengeren. Mire számíthatunk idén a bevándorlást illetően?

– Köztudott, hogy amikor baloldali kormány van hatalmon, akkor kitárulnak az országhatárok az úgynevezett afro-iszlamista megszállás előtt. Az alatt a 14 hónap alatt, amíg Matteo Salvini volt az ország belügyminisztere, bebizonyítottuk, hogy nemcsak lehetséges, hanem kötelesség is az Afrikából érkező reménytelen tömegek érkezésének megfékezése. Felelősséggel tartozunk a Földközi-tengerben halálukat lelt személyek iránt is. Mindez csupán politikai akarat, valamint jól irányzott, következetes bevándorláspolitika kérdése. Nemcsak Olaszország iránt tartozunk felelősséggel, hanem az egész kontinens iránt is. Számos európai tagország azonban úgy tekint Olaszországra, mint egy menekülttáborra. A baloldali kormányok pedig mindent megtesznek, hogy menekülttábort építsenek az egész országból.

– A Ligának vannak jövőbeli tervei az illegális bevándorlás megfékezésére. Az ellenzék soraiból vannak olyan demokratikus eszközök, amelyek hatásosak lehetnek a bevándorlás mérséklésére?

– Mi annyit tehetünk, hogy egy nagyon kemény és eltökélt ellenzéki összefogással tiltakozunk a kormány hiányosságai, helytelen döntései ellen. Minden eszközt megragadunk, hogy lerántsuk a leplet az erőltetett bevándorlás mögött rejtőző emberkereskedelemről.

– A múlt héten Luciana Lamorgese belügyminiszter bejelentette a parlamentben, hogy a 14 évnél fiatalabb gyermekek hivatalos dokumentumai­ban eltörlik az anya-apa kifejezéseket, és helyette az egyes és a kettes szülő megnevezéssel lesznek feltüntetve a szülők a személyi igazolványokban. Hogyan vélekedik a belügyminiszter döntéséről?

– Mindenekelőtt szeretném pontosítani, hogy már a Liga kormányra kerülése előtt is ez volt a gyakorlat. Matteo Salvini belügyminiszter volt az, aki eltörölte az egyes és kettes szülő megnevezéseket a hivatalos iratokban, és visszakerülhetett az anya és az apa kifejezés. Maga a természet határozza meg, hogy egy természetes család egy anyából és egy apából áll. Az anya csak nő lehet, az apa pedig csak férfi. Az egyes és kettes szülő kifejezések értelmetlenek. Olaszországnak óriási szüksége lenne a hagyományos szerepek megőrzésére. Az ország demográfiai mutatói súlyos népességcsökkenést jeleznek. Fiatal családok és bátor családvédelmi politika nélkül az államháztartás nem fogja tudni finanszírozni az elöregedő népesség fenntartását. A Liga továbbra is a természetes családmodellt támogatja, és elutasít minden olyan törekvést, amely ennek lebontására törekszik.

– Salvini és a jobbközép összefogás több más politikusa is méltatta korábban a magyar családvédelmi politikát. Ön mit gondol a Budapest által követett útról?

– A magyar kormány rendkívüli eredményeket mutatott fel a családpolitikában. Amikor ezeket a kitűnően működő és gyümölcsöző tapasztalatokat látjuk, amely nemcsak a népesség növekedését, hanem a gazdaság fejlődését is eredményezi, akkor nem tehetünk mást, mint merítünk a jól bevált módszerből.

– Az Öt Csillag Mozgalom kezdeményezésére 2019-ben bevezették a polgári alapjövedelmet. Milyen tapasztalatai vannak a társadalmi segéllyel kapcsolatban?

– Az államnak kötelessége a bajba jutott állampolgárok védelme és segítése, ez azonban nem összekeverendő a munkakerülő személyek finanszírozásával. Ebben az esetben csupán az állami adóság terhére megy az adakozás. Olaszországban nem hozott eredményeket, helytelenül kezelték, számos ravaszkodás és rengeteg visszaélés van körülötte. Olyan személyek igényelték, akik nem voltak jogosultak, és a segély mellett feketemunkát végeztek.

– Ön több nyilvános fórumon védelmébe vette a magyar kormány döntéseit, legutóbb a vétó ügyében.

– Úgy gondolom, hogy az Európai Unió a jogállamiság kifogásával zsarolni próbálta Magyarországot, illetve Lengyelországot. Súlyos tévedés a tagállamok belpolitikai döntéseit befolyásolni gazdasági segélyeken keresztül. Nagyszerű népnek tartom a magyart. Nagyon értékelem a szülőföldhöz, a hazához, a hagyományokhoz és a történelmi múlthoz való ragaszkodásukat. Követendő példa lehet minden ország számára egy olyan Európában, ahol mindezek eltörlése zajlik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.