A francia belügyminiszter feloszlatná a bevándorlásellenes csoportot + videók

Gérald Darmanin francia belügyminiszter feloszlatná a Génération Identitaitre nevű jobboldali csoportot azzal az indokkal, hogy a jobboldali csoport és a hozzá hasonló szervezetek akcióikkal aláássák a köztársaság békéjét. Éric Zemmour publicista azonban úgy véli, hogy a bevándorlás sokkal nagyobb kárt okoz az országnak, mint a feloszlatni kívánt szervezet – számolt be a hírről a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 01. 28. 15:19
null
Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Génération Identitaitre nevű jobboldali csoportot vette célba a francia belügyminiszter, Gérald Darmanin. A politikus a minap bejelentette, hogy szándékában áll feloszlatni a csoportot, amely szerinte a rendszeres bevándorlásellenes megnyilvánulásaival és akcióival aláássa a Francia Köztársaság békéjét.

A miniszter bejelentésére azt követően került sor, hogy a Génération Identitaire tagjai kivonultak a Pireneusokban a spanyol–francia határra, hogy demonstrációjukkal felhívják a figyelmet az évek óta fennálló fenyegetettségre, amit a migráció jelent Franciaországnak.

Az országhatáron készített videóban a szervezet egyik vezetője elmondta, hogy a Portillon-hágón keresztül már eddig is több ezer migráns jutott be Franciaország területére, akik között feltehetően rablók, erőszaktevők és terroristák is voltak.

A Génération Identitaire egyik tagja, Jérémie Piano elmondása alapján a szervezet célja az ország határainak védelme.

A 2012-ben alapított és kétezer-nyolcszáz tagot számláló egyesület elnöke, Clément Gandelin az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy már számtalan kezdeményezés indult a feloszlatásukra, de az igazságszolgáltatás idáig semmi kivetnivalót nem talált az akcióikban, ezért úgy gondolja, hogy a belügyminiszternek nem lesz könnyű dolga, ha valóban fel akarná oszlatni a szervezetet.

Megszólalt az üggyel kapcsolatban a világhírű francia esszéista, publicista, Éric Zemmour is, aki szerint nem a Génération Identitaire mozgalommal van a probléma, hanem a bevándorlással, ami a francia identitást fenyegeti.

Zemmour szerint túl sok bevándorló van az országban, ami a demográfia és az identitás egyensúlya szempontjából problematikus.

Éric Zemmour úgy véli, hogy ki kellene utasítani az országból azokat a bevándorlókat, akik nem hajlandóak az etnikai beolvadásra. A Génération Identitaite akciójával kapcsolatban Zemmour azt gondolja, hogy ők csupán arra akartak rámutatni, hogy az ország határai nincsenek megfelelően védve. A publicista erős kritikával illette a kormányzati politikát, mivel szerinte az ország vezetése csak hangzatos nyilatkozatokat tesz, de nem védi meg a lakosságot az illegális bevándorlóktól.

Az esetről eredetileg a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.