Andrzej Duda: Mi, lengyelek megmutattuk, hogy mi a legjobb bennünk

– Mi, lengyelek óriási elszántságot és elhivatottságot mutattunk 2020-ban. Megmutattuk, mi a legjobb bennünk: szolidaritás, kedvesség, együttműködésre való hajlandóság, megértés – mondta Andrzej Duda lengyel elnök újévi köszöntőjében. Az államfő beszédében köszönetet mondott a lengyeleknek – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 01. 01. 16:20
Andrzej Duda
Warszawa, 31.12.2020. Transmisja orêdzia noworocznego prezydenta Andrzeja Dudy, 31 bm. ogl¹dana w jednym z warszawskich mieszkañ. (sko) PAP/Radek Pietruszka Fotó: PAP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez az év más volt, mint az előző évek. Rendkívül nehéznek bizonyult mindannyiunknak. Áldozatokkal, drámákkal, szenvedéssel teli év volt, de az új év nyújtson vigaszt számunkra – kívánta beszédében Andrzej Duda. Megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány miatt példátlan méretű kihívásokkal kellett szembenéznie az országnak.

– De mi, lengyelek óriási elszántságot és elhivatottságot mutattunk 2020-ban. Megmutattuk, mi a legjobb bennünk: szolidaritás, kedvesség, együttműködésre való hajlandóság, megértés – emelte ki az államfő, majd hozzátette: – Szeretném ezt ma mindannyiuknak megköszönni.

Duda külön köszönetet mondott azoknak, akik a világjárvány elleni küzdelem frontvonalában állnak. Az orvosoknak, ápolóknak, mentőknek és minden egészségügyi dolgozónak. A katonáknak, minden egyenruhásnak és az önkénteseknek.

De köszönetet mondott a tanároknak is, valamint a vállalkozóknak, akik a járvány nehézségei ellenére is törődnek munkavállalóikkal, kollégáikkal.

Az elnök megjegyezte, hogy a munkahelyek millióinak megmentése az elmúlt év egyik legnagyobb sikere. A gyors és határozott fellépésnek köszönhetően sikerült megakadályozni a tömeges munkanélküliséget, tette hozzá.

Az államfő beszélt a 2020-as elnökválasztásról is.

– Több mint húszmillió állampolgár ment el szavazni, tudván, hogy minden szavazat számít. Ma szeretnék köszönetet mondani ezért minden honfitársamnak függetlenül attól, hogy kire szavazott. A rekord magas részvételi arány erős demokratikus felhatalmazást ad. Ez a stabilitás bizonyítéka, ezt nagyon köszönöm! – mondta.

Andrzej Duda szerint a 2021-es év a normális élethez való fokozatos visszatérés ideje lesz. – A nemzeti oltási program reményt ad nekünk. Bízunk abban, hogy az oltóanyag segít kezelni a járványt és segít visszatérni a normális élethez – fogalmazott. Hozzátette, számos szakértővel, orvossal és tudóssal beszélt az oltásról, melyet egyhangúlag hatékonynak és biztonságosnak mondtak. Elmondta, ő maga is részt fog venni az oltási programban.

– Bár 2020-ban meg kellett változtatnunk szokásainak és viselkedésünket, a mindennapi élet egy járvány idején tudatosította bennünk, hogy mennyire szükségünk van egymásra – emlékeztetett az elnök, hozzátéve, hogy azt kívánja, ez maradjon meg azután is, hogy vége a járványnak.

– Lépjünk be az új, 2021-es évbe a saját erőnkbe vetett hittel, és azzal a reménnyel, hogy meg fogunk felelni minden kihívásnak, ami a következő 12 hónapban vár ránk mind magán, mind szakmai életünkben. Hiszem, hogy ez egy jó év lesz a lengyeleknek és Lengyelországnak egyaránt – zárta újévi köszöntőjét Andrzej Duda lengyel elnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.