Az iszlamisták nagyszabású támadást indítottak a kormányerők ellen

Rendőrségi közlés szerint szombat reggel egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása végzett két helyi politikus három testőrével.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 23. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszabású támadást indított a kormánycsapatok ellen szombaton Szomáliában, a fővárostól, Mogadishutól kilencven kilométernyire északkeletre a kelet-afrikai ország jelentős részét hatalmában tartó al-Shabaab iszlamista terrorszervezet. A támadás, amelyben több kormánykatona is életét vesztette, reggel vette kezdetét Raaga-Ele település körzetében.

– A helyzet feszült a régióban, több száz katona és helyi milíciák tagjai gyülekeznek az iszlamisták által elfoglalt terület határainál, hogy visszavegyék az ellenőrzést a körzet felett

– közölte Mohamud Dahir helyi elöljáró a szomszédos Adale településen. Tájékoztatása szerint sok helyi lakos elmenekült a harcok elől. Mohamud Saney katonai parancsnok szerint az iszlamisták támadásában legkevesebb hat fegyveres lázadó és három katona életét vesztette. Az al-Shabaab saját szócsövén, a Radio Andaluson keresztül azt állította, hogy a támadásban több tucat kormánykatonát megölt.

A szunnita terrorszervezet évek óta harcol az Afrika szarván fekvő, polgárháborúba süllyedt ország feletti ellenőrzés megszerzéséért. Az iszlamisták Szomália kiterjedt déli és központi területeit tartják hatalmukban, és rendszeresen támadják a polgári lakosságot és a biztonsági erőket.

Mogadishuban rendőrségi közlés szerint szombat reggel egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása végzett két helyi politikus három testőrével.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.