Gál Kinga lett a Fidesz–KDNP EP-delegációjának elnöke

A fideszes képviselő nívós szakmai teljesítménnyel, több mint egy évtizedes uniós tapasztalattal bír.

Magyar Nemzet
2021. 01. 12. 18:14
null
Gál Kinga Forrás: European Parliament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja mai ülésén, a Szájer József lemondása miatt megüresedett tisztségre, Gál Kingát választotta a magyar néppárti delegáció elnökének. Gál Kinga 2004 óta tagja az Európai Parlamentnek, 2015 és 2019 között az Európai Néppárt alelnöke volt

– tudatta a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációja keddi közleményében. A hírről Deutsch Tamás delegációvezető e-mailben is értesítette az európai parlamenti képviselőket, méltatva Gál Kinga nívós szakmai teljesítményét, tapasztalatát. (A delegáció vezetői és elnöki tisztsége különböző pozíciók, előbbit Deutsch Tamás tölti be – a szerk.)

A kormánypártok közleményéből kiderült az is, hogy Schaller-Baross Ernő, a képviselőcsoport új tagja az Európai Parlament Jogi Bizottságának (JURI) és a Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) munkájában tagként, a Fejlesztési Bizottságának (DEVE) és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségének (D-US) a munkájában pedig póttagként fog részt venni.

Mint azt írták, a magyar néppárti delegáció Kósa Ádám képviselőt jelölte tagnak és alelnöknek az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságába (CONT). Utóbbi tisztséget Deutsch Tamás töltötte be az Európai Néppárt frakciójának múlt decemberi, vele szembeni szankciókról szóló döntéséig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.