Határozott fellépést ígért Bécs a szilveszterkor randalírozó migránsok ellen

Az osztrák belügyminiszter az esetre reagálva közölte: Ausztriában nincs helye párhuzamos társadalmaknak.

Magyar Nemzet
2021. 01. 02. 13:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Allah akbart kiabáló bevándorlók verték szét szilveszter éjjel Bécs belvárosát – adta hírül az osztrák média. Az oe24.at hírportál azt írta:

vandálok egy karácsonyfát benzinnel locsoltak le, szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzletek, ékszerbolt, pékség és fagyizó kirakatait próbálták betörni.

Az osztrák főváros bevándorlók lakta, Favoriten nevű belvárosi kerületében megrongáltak számos automatát és padokat is, több lakás ablakát tűzijátékokkal lőtték be.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint tűzijátékokkal lőttek rájuk az Allah akbart kiabálók. Először mindannyian elmenekültek, de a rendőrök megtaláltak közülük egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva közölte:

nincs helye a párhuzamos társadalmaknak Ausztriában.

– Az ilyen cselekményeket nem tűrjük el – hangsúlyozta vasárnapi közleményében Karl Nehammer, hozzátéve, hogy a történtek „mélyen antidemokratikus és minden szolidaritást nélkülöző magatartás jelei”.

– Mindenkinek, aki nem tud azonosulni társadalmi értékeinkkel, és megpróbálja azokat megbolygatni, jogi következményekkel kell számolnia

– fogalmazott a belügyi tárca vezetője.

Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutatta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó bevándorlók kitoloncolását javasolta, valamint azt, hogy a két osztrák elkövető fizessen a helyreállításért.

A belügyminiszter azt is közölte: a bécsi rendőrség széles körű nyomozást indít az ügyben. Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőnök ehhez kapcsolódva kijelentette, hogy máris egyenruhás különleges egységek és civil ruhás nyomozók járőröznek és végeznek ellenőrzéseket a városnegyedben.

Pürstl várhatóan hamarosan a bécsi városvezetéssel is megvitatja a bevándorlók beilleszkedésével kapcsolatos biztonsági helyzetet és a rendőrség erre vonatkozó politikáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.