időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Egy gyermek is meghalt a kigyulladt menekülttáborban

MTI
2021.02.24. 13:52
Egy gyermek is meghalt a kigyulladt menekülttáborban

Tűz ütött ki a Görögország középső részén lévő Thébai menekülttáborában, egy hétéves gyerek meghalt – közölte szerdán az ANA görög hírügynökség.

A hatóságok szerint a lángok vélhetően egy 11 tagú iráni család lakásának konyhájában csaptak fel, a tűzoltóság pedig arra panaszkodott, hogy a táborlakók megnehezítették azt oltást, mert kövekkel hajigálták őket és eltorlaszolták az útjukat.

A menekülttáborban élők viszont azt mondták, hogy a tűzoltók késve érkeztek a helyszínre. A tüzet végül a rendőrség beavatkozását követően sikerült eloltani.

A 900 ember befogadására alkalmas létesítményben körülbelül 800 ember él. Nem sokkal korábban az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet egyik pszichológusa bírálta a görögországi menekülttáborokat, kiemelve, hogy a sátrakban nincs fűtési lehetőség, ezért az emberek kisebb hősugárzókat használnak és szénnel tüzelnek, ezek pedig könnyen tüzet okozhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.