Orbán Viktor gratulált az új olasz miniszterelnöknek

A magyar kormányfő közölte, továbbra is elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok elmélyítése mellett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 15. 12:58
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. janur 21. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kpen Orbn Viktor miniszterelnk az Eurpai Uni tagllamai vezetinek videkonferencijn a Karmelita kolostorban 2021. janur 21-n. A megbeszls kzppontjban a koronavrus-jrvnnyal kapcsolatos intzkedsek koordinlsa, valamint a beolts felgyorstsnak szksgessge ll. MTI/Miniszterelnki Sajtiroda/Benko Vivien Cher Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor levélben gratulált Mario Draghinak az Olasz Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezéséhez

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

Mario Draghi miniszterelnök, az Európai Központi Bank egykori elnöke a 67. olasz kormány hivatali eskütételén a római Quirinale elnöki palotában 2021. február 13-án
Fotó: MTI/AP/Reuters/Guglielmo Mangiapane

A magyar miniszterelnök felidézte: a 2020-as esztendő olyan nem várt megpróbáltatásokat és rendkívüli változásokat hozott magával, amelyek legalapvetőbb értékeinket tették ki a legnagyobb veszélynek: polgáraink biztonságát és országaink stabilitását. Továbbá kifejezte meggyőződését:

„a nehézségekből megacélozva kerülhetünk ki, és nemzeteinket megerősítve képesek leszünk a bizonytalanságot lendületté formálni”.

Orbán Viktor biztosította Mario Draghit, hogy a magyar kormány továbbra is elkötelezett „mind kétoldalú kapcsolataink elmélyítése, mind a kölcsönös tiszteleten alapuló európai együttműködésünk megerősítése mellett, legyen szó kontinensünk biztonságáról, versenyképességéről vagy nemzetközi érdekérvényesítéséről” – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Mario Draghi új olasz miniszterelnök (k, hátul) megtartja a 67. olasz kormány első ülését Rómában 2021. február 13-án. A koronavírus-járvány miatt az asztalra rögzített átlátszó plexifalak választják el egymástól a kormánytagokat
Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.