időjárás 4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Szijjártó Péter: Európában hazudnak a magyar sajtószabadságról

Forrás: mandiner.hu
2021.02.21. 08:18
Szijjártó Péter: Európában hazudnak a magyar sajtószabadságról

Szijjártó Péter külügyminiszter a héten bukaresti látogatása során interjút adott a román Digi24 csatornának. A műsorvezető a magyar sajtószabadságról és a Klubrádió esetéről faggatta a magyar külügyminisztert – írja a Mandiner.hu.

– „Mi a helyzet a sajtószabadsággal? Tudja, van az a szám, hogy a »videó megöli a rádiót«… Nos, Magyarország esetében Orbán Viktor kormánya ölte meg a rádiót. Az utolsó független rádió engedélyét múlt héten felfüggesztették. Sok médiumot a kormány irányít. Miben látja tehát az Önök kormánya az újságírók feladatát?

– Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de amiket itt felsorolt, az mind álhír. Ezek nem igazságosak és nem igazak, és…

– Rendben, mi nem igaz?

– …és teljes mértékben vissza kell utasítanom mindenféle olyan hazugságot az országommal, a kormányommal kapcsolatban, amely szerint nem biztosítjuk a sajtó szabadságát. Ha beszélne magyarul, ha megnézné a magyar sajtóorgánumok híreit, tudósításait, akkor látná, hogy ezek többsége kormányellenes álláspontot képvisel. Ez az igazság. Nem tud egyetlenegy olyan médiatípust sem mondani, ahol a leginkább terjesztett, legnézettebb, leghallgatottabb, legolvasottabb orgánum barátian állna a kormányhoz, azzal szimpatizálna vagy támogatná.

– Akkor tehát azt állítja, hogy az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon?

– Igen, ezt állítom.

– És mi ennek az oka?

– Nem tudom, talán politikai oka lehet. Az elmúlt 11 évben, amíg kormányon voltunk, olyan politikát folytattunk, amely teljesen ellene megy a liberális mainstreamnek, legyen szó migrációról, gazdaságpolitikáról vagy családpolitikáról. Ezek teljesen ellentmondanak a liberális irányvonalnak, és egyúttal sikeresek is, hiszen az emberek támogatnak minket: három egymásutáni parlamenti választást kétharmados többséggel nyertünk meg.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.