Egy korábbi rendőr megy neki Soros György ügyészeinek

Soros György amerikai tőzsdespekuláns az évek során az amerikai igazságszolgáltatásba is kiterjesztette a befolyását. Egy korábbi rendőr az általa vezetett szervezettel arra vállalkozott, hogy eltávolítják a milliárdos üzletember embereit pozíciójukból – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 03. 10. 15:25
Global Finance Conference
George Soros, chairman and founder of Soros Fund Management LLC, speaks at the Wall Street Journal Global Finance conference in Horsham, U.K., on Tuesday, Dec. 8, 2009. Barclays Plc President Robert Diamond said international regulators need to look into hedge fund and private equity transactions in the same way as they do with banks. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images Fotó: Bloomberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Politico című lap már 2016-ban arról írt, hogy Soros György csendben átveszi a hatalmat az amerikai igazságszolgáltatás fölött. A lap már akkor azt írta, hogy a tőzsdespekuláns hét kerületi ügyész kampányát segítette szervezetei segítségével, hat államban összesen 3 millió dollár értékben.

A Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) honlapja már 2016-ban arról írt, hogy az Egyesült Államok hét különböző államában a büntetés-végrehajtás, valamint az igazságszolgáltatás politikai kihívásainak széles skáláját fogják kezelni mind az érdekképviselet, mind pedig a média segítségével.

Sorost láthatóan foglalkoztatja a bűnözők sorsa, Twitter-oldalán megosztott egy cikket, amelyben arról értekeznek, hogy az elítélteknek hamarabb kellene koronavírus-elleni oltást adni.

 

A Soros-elképzelésekkel szimpatizáló liberális ügyészek továbbra is élvezik a milliárdos spekuláns támogatását. Tevékenységük azonban egyre többeknél veri ki a biztosítékot.

Philadelphiában egy korábbi rendőr, Nick Gerace veszi fel a kesztyűt Soros ügyészeivel. Gerace a Protect Our Police nevű szervezet vezetője. Céljuk, hogy eltávolítsák a milliárdos által pénzelt szervezetek segítségével pozícióba kerülő ügyészeket.

„Meg lehet nézni, hogy minden városban, ahol Soros György kerületi ügyésze dolgozik teljes a káosz. Ez a rendszer teljes leépítése és éppen ezért tették oda Larry Krasnert is. Azt teszi, amit [Soros] akar. Az ő szemében sikeres. Az átlagemberek szemében viszont egy csőd és egy csaló”, mondta Gerace a Washington Times-nak.

Soros György 1,7 millió dollárral segítette Larry Krasner kampányát. Krasner azzal lett országosan híres, hogy 75-ször perelte be a philadelphiai rendőrséget 2017-ben.

Nem véletlen, hogy sokan fel akarnak lépni a Soros pénzén pozícióba kerülő ügyészek ellen.

Illinois államban található Cook megye államügyésze Kimberly Foxx. A Chicago Tribune elemzése szerint az államügyész több mint 25 ezer ember esetében utasította el a vádemelést 2019 novemberéig. Foxx 2016-ban lett államügyész. Mögötte is feltűnik Soros György. Amikor 2016-ban megválasztották, a tőzsdespekuláns az Illinois Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságon keresztül 333 ezer dollárt utalt neki.

St. Louis városában a körzeti ügyész (Circuit Attorney), Kimberly Gardner tavaly azzal került a címlapokra, hogy nekiment a McCloskey családnak, miután fegyverekkel védték a házukat a kertjükön végigmasírozó BLM-tüntetőktől. Gardner is Soros embere, The Missouri Times című lap szerint, a nő több mint 67 ezer dollárt kapott a Soroshoz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól 2016-ban. A Fox News egyébként arról is beszámolt a KMOV-TV riportja alapján, hogy az elmúlt két évben drasztikusan csökkent az ítéletek aránya Gardner alatt. Az adatok szerint az ügyészek 2018-ban az esetek 51 százalékában, 2019-ben pedig az esetek 54 százalékában hoztak elmarasztaló ítéletet. McCloskey-ék vegzálása végül botrányba fulladt, A St. Louis Post-Dispatch című portál arról írt, hogy Thomas Clark II bíró végzése szerint Gardner adománygyűjtésre használta fel a pert.

Tavaly decemberben iktatták be George Gascón Los Angeles új kerületi ügyészét. A Los Angeles Times szerint Soros több mint 2,2 millió dollárt fordított a liberális Gascón támogatására. George Gascón korábban San Francisco kerületi ügyésze volt. Regnálása alatt a város bűntanyává változott:

  • a tulajdon ellen elkövetett bűncselekmények 50 százalékkal nőttek,
  • az autólopások száma az állami átlag fölé nőtt 10 százalékkal,
  • az erőszakos bűnözés 54 százalékkal volt magasabb az állam többi részénél és 82 százalékkal magasabb az országos átlagnál.
  • George Gascón botrányt-botrányra halmozott, februárban aláírásgyűjtésbe kezdtek az ügyész visszahívása érdekében.

    Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.