Tavasszal újraindulhat a spanyol turizmus

Olasz Szputnyikot küldenének Afrikába; Hollywood dolgozói jogosulatlanul akarták beoltani magukat. Fertőzöttek is lehetnek az olasz táborból szökött migránsok; tavasszal már újraindíthatják a spanyolországi turizmust.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 10. 17:34
null
MADRID Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszországban gyártott Szputnyikot küldhetnek Afrikába

Az olaszországi orosz vakcina készítményekből látná el Afrikát Moszkva. A hír szerint Olaszország lesz az első uniós tagállam, amely megkezdheti a Sputnyik vakcina előállítását. A La Repubblica napilap szimbolikus lépésként értékeli az oroszok európai piacra lépését. Hozzátették, hogy miközben Amerika és Európa kaotikus állapotokat idéztek elő a szállítmányok teljesítésének kudarcba

fulladásával, addig Oroszország megbízható partner a pandémia elleni harcban.

Forrás: LA REPUBBLICA

A hollywoodi filmipar dolgozói megrohamozták a kaliforniai oltópontot

Pasadena Városi Klinikáján az 1500 oltási időpontból 900 –at foglalt le magának a hollywoodi filmgyártás dolgozóinak egy csoportja, pedig a legtöbbjük nem volt még jogosult az oltásra. Az ügy előzménye, hogy a múlt héten e-mailen értesítették a helyi közegészségügyi dolgozókat és az időskorú lakosokat, hogy kezdjenek el oltási időpontokat foglalni. „Mindenkit ellenőrzünk. Ha a jogosultság nem igazolt, akkor az illető oltás nélkül marad” – mondta Lisa Derderian a város szóvivője.

Az oltási roham miatt a város kénytelen volt ideiglenesen bezárni az intézményt, miután napokat töltöttek el a jogosulatlan igénylők százainak ellenőrzésével. A zárással félbeszakadt a város időskorú lakosságának oltása. A szóvivő arról számolt be, hogy sok időskorú sírva fakadt, amikor tájékoztatták őket, hogy az oltási időpontjukat el kellett halasztani. Egyelőre nem született döntés arról, hogy

mikor nyitják újra a pasadenai oltóközpontot.

Forrás: NYPOST

Migránsok szöktek meg az olasz táborból

Kedd éjszaka heten távoztak engedély nélkül a szicíliai Pozzalloban található központból, egészségügyi vizsgálatok nélkül. A sziget járványügyi helyzete kritikus, a lakosságot további kockázatnak teszik ki a szökött bevándorlók.

„Amennyiben a megszökött személyek is betegséghordozók, akkor bombaként robbanhat a fertőzések száma a helyi lakosság körében” – nyilatkozta az ügy kapcsán Roberto Amatuna, Pozzallo polgármestere.

Matteo Salvini a Liga párt elnöke szerint Olaszország nem engedheti meg magának, hogy miközben lépésről lépésre lezárja az országot, a bevándorló hajók tömegesen és zavaratlanul érkezhessenek az olasz partokra.

Forrás: IL GIORNALE

A terv szerint tavasszal újraindulhat a spanyol turizmus

Reyes Maroto turisztikai miniszter szerint a Janssen vakcina jóváhagyásával a spanyol lakosság 30-40 százaléka immunizálható tavasszal. Amennyiben az oltási program sikeres lesz, akkor akár már tavasszal újra lehet indítani a spanyolországi turizmust. A kormány közben továbbra is azzal számol, hogy nyár végére a lakosság 70 százaléka megkapja valamelyik oltóanyag első adagját.

Forrás: RTVE

(Borítókép: Madrid; Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.