Magyarországot említi követendő példaként Éric Zemmour francia író

Fából készült műholdat küld az űrbe Finnország; zsidóbarát szervezetek vonultak fel Olaszországban. Norvégia is tesztkoncertet szervezne 15 ezer emberrel; Éric Zemmour francia író Magyarország bevándorlási politikáját dicséri.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 13. 19:00
null
Eric Zemmour francia író magyar bevándorlás politikát támogató Instagram posztja Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finnország fából készült műholdat küld az űrbe

A világon először kísérletezik természetes anyagból készített műholddal a skandináv ország. „Hosszú ideje kutatjuk, hogy a fa hogyan viselkedik az űrben, de egyelőre fogalmunk sincs róla” – mondja Jari Mäkinen, az Artic Astronautics munkatársa.

Extrém körülmények között már használtak fát, például mínusz 160 fokon, de az űrben még nem járt ilyen szerkezet. A műhold doboza rétegelt nyírfalemezből készül, abban lesznek elhelyezve a parányi műszerek. A kutatók azt remélik, hogy a fa legalább két évig egyben marad majd.

Ugyan a világűrben nincsen nedvességtartalom, de az UV-sugárzás nagyságrendekkel nagyobb, mint a földön, így kétséges, hogy meddig fogja bírni a szerkezet. A tervek szerint már idén kilövik a Wisa Woodsat nevű szatellitet az űrbe.

Forrás: Yle

Az egyre élesedő izraeli–palesztin konfliktus aggodalommal tölti el az olasz politikát

A római zsidó közösség nagyszabású megmozdulásban fejezte ki szolidaritását az Izraelt ért rakéta támadás miatt. A római zsinagóga szomszédságában levő gettó területén több zsidóbarát szervezet vonult fel, valamint számos politikus szólalt fel Izrael védelmében.

– Békeszomj, valamint az élethez és munkához való jog van mindannyiunk szívében – szólalt fel a megmozduláson Matteo Salvini, a Liga elnöke. Az események kapcsán kijelentette, hogy a Hamász terrorszervezet, szerinte nem lehet másként definiálni. Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt elnöke fájdalmának és együttérzésének adott hangot az elszenvedett emberi veszteségek miatt.

Forrás: Roma Today, Agenzi Italia, Il Sole 24 ore

Előbb oltják a fiatalokat és tesztkoncerteket szerveznek Norvégiában

Norvégia is úgy döntött, hogy előre veszi a fiatalok oltását, így egy időben fogják oltani a 18–24, valamint a sorrendben most következő 40–44 éveseket. Erna Solberg miniszterelnök elmondta, hogy kormánya azért döntött így, mert jelenleg a legfiatalabb felnőtt korosztálynál a legmagasabb a fertőzési arány, mivel ők élik a legélénkebb közösségi életet.

Solberg azt is közölte, hogy az eddig szüneteltetett AstraZeneca-vakcinát végkép kivonják az oltási programból. A népegészségügyi hivatal pedig bejelentette, feltehetően már júniusban tesztkoncertek szervezését fogja engedélyezni, amelyen akár 15 ezer ember is részt vehet. A cél, hogy meg tudják vizsgálni, mekkora a rizikója ezeknek a rendezvényeknek, illetve, hogy milyen módszerekkel lehet minimalizálni a fertőzés terjedését.

Források: NRK, NRK

Éric Zemmour ismét Magyarországot említi követendő példaként

Éric Zemmour, francia író, antiliberális és bevándorlásellenes politikai újságíró, valamint a CNews francia jobboldali internetes televízió állandó politikai elemzője az Instagram-oldalán Magyarországot és Lengyelországot említi követendő példaként: „Lengyelországban, Magyarországon és bármely országban, ahol elutasítják a bevándorlást, különös tekintettel az arab-muzulmán bevándorlásra, nincsenek terrortámadások.” Ezután Zemmour felteszi a kérdést: „véletlen?”.

Éric Zemmour a héten aláírta azt az Emmanuel Macronnak címzett nyílt levelet is, amelyet a francia fegyveres erők aktív állományú tagjai jelentettek meg, és amelyben a szerzők ismét figyelmeztetették a francia köztársasági elnököt a Franciaországban uralkodó káoszra, erőszakra, egyes vallási csoportok manipulációjára és azoknak a francia kultúrával és történelemmel szemben érzett gyűlöletére.

Borítóképen: Éric Zemmour francia író Forrás: yo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.