Marine Le Pen: A franciák életminősége a közbiztonság visszaállításán múlik

Családokat támadott meg egy bevándorló Olaszországban; hazalátogat Spanyolországba az elmenekült exkirály. Norvégiában még 11 évvel idősebb volt a „fiatalkorú” svédországi késelő; Marine Le Pen szerint a franciák életminősége most már a közbiztonság visszaállításán áll vagy bukik.

Forrás: Mediaworks2021. 05. 26. 16:07
LE PEN, Marine
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke Párizsban 2021. március 22-én Fotó: Ian Langsdon Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kapott cigarettát, ezért családokat támadott meg Egy bevándorló Olaszországban

Gyermekeik jelenlétében támadott meg két családot egy bevándorló, mert visszautasították, amikor cigarettát kért tőlük. Az eset a Milánó közeli Legnano település belvárosában történt. Miután az olasz családok a kéregető bevándorló tudtára adták, hogy nem áll szándékukban cigarettát adni neki, a férfi levette az övét és azzal bántalmazta őket. Ezt követően több bevándorló is bekapcsolódott a családok elleni támadásba. A rendfenntartó szervek közbeavatkozását kellett igénybe venni a csillapodni nem akaró konfliktus lezárására. A harminc főből álló csoportot végül hat rendőr tudta leszerelni. A helyi közösség aggódva szemléli a terjedő erőszakot, tudva, hogy pár napos rendőri őrizet után az elkövetők újra az utcán lesznek.

Forrás: imolaoggi.it

Hazalátogat Spanyolországba az elmenekült exkirály

I. János Károly pár napot tölt majd el júniusban a Zarzuela-palotában, majd visszatér az Egyesült Arab Emírségekbe, ahová tavaly nyáron menekült. Tervei szerint ott fogja eltölteni élete hátralévő részét, ezért visszatérése után megkezdi új, állandó rezidenciája felépítését Abu-Dzabiban.

I. János Károly tavaly azért hagyta el a hazáját, mert korrupciós ügybe keveredett, ami miatt akár börtönbe is kerülhetett volna. 2011-ben gyanús szerződéseket kötött Szaúd-Arábiával a Mekka és Medina közötti gyorsvasútvonal megépítésével kapcsolatban, melynek részeként tetemes mennyiségű kenőpénzt fogadott el és próbált tisztára mosni. A kormány közölte, hogy senki sem száműzte a volt királyt az országból, Spanyolország határa továbbra is nyitva áll előtte.

Forrás: vozpopuli.com

Norvégiában idősebb volt a „fiatalkorúként” Svédországban befogadott késes támadó

Hét embert késelt meg egy afgán támadó a svédországi Vetlandaban március elején, közülük négyen életveszélyes állapotban kerültek kórházba. A bűncselekményt először terrorcselekményként kezelték, de végül csak hétrendbeli emberölési kísérlet miatt emeltek vádat ellene.

Az eset utáni híradásokból az derült ki, hogy az elkövető 17 éves korában érkezett Svédországba és folyamodott menekültstátusért. Az analfabéta férfi ideiglenes tartózkodási engedélyt, lakhatást kapott és gimnáziumba is járhatott.A Dagens Nyheter napilap birtokába jutott dokumentum szerint először Norvégiában próbálkozott, de ott még 11 évvel idősebbnek mondta magát.

A migráns pénteken kezdődő perének anyagában nem szerepel, hogy Norvégiában elutasították menekültkérelmét, illetve hogy eltérő születési év szerepel a két szomszédos ország nyilvántartásában.

Forrás: Dagens Nyheter

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke Párizsban 2021. március 22-én
Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Marine Le Pen: a franciák életminősége most már a közbiztonság visszaállításán áll vagy bukik

A franciaországi regionális választások hajrájában Marine Le Pen kortesbeszédet mondott pártja, a Nemzeti Tömörülés színeiben induló jelölt, Julien Odoul mellett.

Marine Le Pen elmondta: sürgősen könnyíteni kell a francia börtönök túlterheltségén például azzal, hogy Franciaország visszaküldi hazájukba azokat a külföldieket, akik ugyan Franciaország vendégszeretetét élvezték, mégis bűncselekményeket követtek el – és követnek el még mindig – az országban. A Nemzeti Tömörülés elnöknője hangsúlyozta: elérkezett az idő, a külföldi bűnelkövetőket meg kell fosztani menekültstátusuktól. Le Pen hozzátette, hogy Franciaország legfontosabb feladata jelenleg az, hogy visszaállítsa a közbiztonságot, amelyet a francia lakosság már hosszú ideje kér és remél.

Források: valeursactuelles.com, twitter.com/BFMTV

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.