Minden benne volt Biden imával kapcsolatos nyilatkozatában, csak Isten nem

Az imádság nemzeti napja alkalmából adott ki nyilatkozatot az elnök, amiben írt a faji igazságosságról és a klímaváltozásról, Istent azonban egyszer sem említette – közölte a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 05. 07. 11:27
BIDEN, Joe
Washington, 2021. április 7. Joe Biden amerikai elnök a koronavírus elleni tömeges oltási kampányról beszél a washingtoni Fehér Házban 2021. április 6-án. Biden bejelentette, hogy április 19-tõl minden 16. életévét betöltött amerikai állampolgár megkaphatja a koronavírus elleni oltást. Biden január 20-i hivatalba lépése óta már 150 millió koronavírus elleni oltást adtak be az Egyesült Államokban. MTI/EPA/SIPA USA pool/Oliver Contreras Fotó: Oliver Contreras
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az imádság nemzeti napja (National Day of Prayer) volt csütörtökön az Egyesült Államokban, aminek alkalmából Joe Biden amerikai elnök egy nyilatkozatot tett közzé. Ebben több mindenről is szót ejtett, például hogy mekkora szükség van az imára, hiszen hányszor segített már az embereken. Ezen kívül az elnök megemlítette a szólás- és vallásszabadságot, valamint az imák gyógyító hatását. Arról is írt, hogy jelenleg milyen válsággal kell szembenézniük az embereknek, például a járvánnyal, a faji igazságossággal és a klímaváltozással, ezek esetében pedig az imák adhatnak reményt.

Az Isten szót azonban egyetlen egy alkalommal sem említette meg Biden.

Ezt többen is észrevették és kifogásolták a közösségi médiában. Ted Cruz texasi szenátor például egy gúnyolódó bejegyzést tett közzé a Twitteren az esetről, amihez az adókkal kapcsolatos kommentet írt. Franklin Graham tiszteletes pedig a Fox News adásában reagált Biden nyilatkozatára, és azt mondta, hogy az imádság nemzeti napján Istent kell megszólítani, mert nincs más, akihez imádkozni lehetne.

A New York Post összehasonlítása szerint tavaly ugyanezen a napon, amikor még Donald Trump korábbi republikánus elnök adott ki nyilatkozatot, abban nyolc alkalommal volt megemlítve Isten, további három helyen pedig idézetben szerepelt – derül ki a közleményből.

(A borítóképen Joe Biden amerikai elnök. Fotó: MTI/EPA/SIPA USA pool/Oliver Contreras)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.