A Sargentini-jelentés elfogadása egy politikai bohózat volt

Hidvégi Balázs szerint a magyar ügynél van egy sokkal bonyolultabb ügy is az Európai Bíróság asztalán.

Magyar Nemzet
2021. 06. 03. 14:34
null
EP Plenary session - The Rule of Law conditionality mechanism Fotó: Alain ROLLAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha egy egyszerű szavazási kérdésen két és fél évet ültek, akkor ebben a komoly jogi és politikai kérdéseket érintő másik ügyben csak sokszor ennyi idő alatt születhet majd ítélet. Ha nem így lesz, még az a benyomásunk alakulhat ki, hogy az Európai Bíróság politikai nyomásra dönt a Brüsszelnek fontos ügyekben – mondta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a Facebookon közzétett videójában.

A fideszes európai parlamenti képviselő elmondta, hogy a Sargentini-jelentés elfogadása egy politikai bohózat volt.

– Csak úgy lehetett átverni az Európai Parlamenten, hogy nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat. Az Európai Unió Bírósága ma mégis azt mondta ki, hogy ez így jogszerű. Lelkük rajta

– fogalmazott a politikus.

A videóban kiemelte, hogy ez nem érinti a Sargentini-jelentés tartalmát: az egy ezerszer cáfolt, hazug politikai támadás, amit azért kaptunk a nyakunkba, mert nem fogadtuk el a migránskvótákat. Van azonban egy ennél sokkal bonyolultabb ügy is a bíróság asztalán:

a rendelet, amely az uniós pénzek elvételével zsarolná a tagállamokat.

– Ha egy egyszerű szavazási kérdésen két és fél évet ültek, akkor ebben a komoly jogi és politikai kérdéseket érintő másik ügyben csak sokszor ennyi idő alatt születhet majd ítélet. Ha nem így lesz, még az a benyomásunk alakulhat ki, hogy az Európai Bíróság politikai nyomásra dönt a Brüsszelnek fontos ügyekben – fogalmazott az EP-képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.