időjárás -3°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Az egykori német világbajnok kritizálta Manuel Neuert

Kis Ferenc
2021.06.29. 18:02
Az egykori német világbajnok kritizálta Manuel Neuert

Az 1990-ben világbajnoki címet nyert német válogatott jobbhátvédje, Thomas Berthold kritizálta Manuel Neuer döntését, hogy a Nationalelf csapakapitánya az Anglia elleni mérkőzésen is szivárványszínű karszalagot visel.

– A gyászszalag és az egyperces csend most sokkal helyénvalóbb lenne, mint a szivárványos karszalag

– mondta Berthold a Junge Freiheit nevű lapnak.

Berthold a pénteki würzburgi késes támadásra emlékeztetett, ahol egy szomáliai migráns három nőt megölt és több járókelőt megsebesített. A tettes kihallgatása és a nála talált, az Iszlám Államhoz köthető propagandaanyagok alapján valószínű, hogy iszlamista szélsőségesről van szó.

Thomas Berthold nemcsak Neuert illette kritikával, de a futball fokozatos átpolitizálását is károsnak ítéli.

– Szét kell választani a sportot és a politikát, de sajnos ezen az Európa-bajnokságon már nem ez a helyzet – vélekedett a volt világbajnok. Azt is megjegyezte, hogy izgatottan várja, az UEFA hogyan értékeli a müncheni Németország–Magyarország meccs körülményeit, mivel a stadion szivárványos kivilágítását nem engedélyezték, viszont a közelben egy jól látható szélturbinát mégis szivárványosra világítottak.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Pool/Hannibal Hanschke

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.