Az egykori német világbajnok kritizálta Manuel Neuert

Thomas Berthold nemcsak a német csapatkapitányt illette kritikával, de a futball fokozatos átpolitizálását is károsnak ítéli.

Kis Ferenc
2021. 06. 29. 18:02
Neuer, Manuel
Berlin, 2020. május 17. Manuel Neuer, a Bayern München kapusa az elsõ osztályú német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában játszott Union Berlin - Bayern München mérkõzésen Berlinben 2020. május 17-én, a koronavírus-járvány idején. A címvédõ Bayern München 5-0-ra gyõzött az újonc Union Berlin otthonában. MTI/EPA/Pool/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1990-ben világbajnoki címet nyert német válogatott jobbhátvédje, Thomas Berthold kritizálta Manuel Neuer döntését, hogy a Nationalelf csapakapitánya az Anglia elleni mérkőzésen is szivárványszínű karszalagot visel.

– A gyászszalag és az egyperces csend most sokkal helyénvalóbb lenne, mint a szivárványos karszalag

– mondta Berthold a Junge Freiheit nevű lapnak.

Berthold a pénteki würzburgi késes támadásra emlékeztetett, ahol egy szomáliai migráns három nőt megölt és több járókelőt megsebesített. A tettes kihallgatása és a nála talált, az Iszlám Államhoz köthető propagandaanyagok alapján valószínű, hogy iszlamista szélsőségesről van szó.

Thomas Berthold nemcsak Neuert illette kritikával, de a futball fokozatos átpolitizálását is károsnak ítéli.

– Szét kell választani a sportot és a politikát, de sajnos ezen az Európa-bajnokságon már nem ez a helyzet – vélekedett a volt világbajnok. Azt is megjegyezte, hogy izgatottan várja, az UEFA hogyan értékeli a müncheni Németország–Magyarország meccs körülményeit, mivel a stadion szivárványos kivilágítását nem engedélyezték, viszont a közelben egy jól látható szélturbinát mégis szivárványosra világítottak.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Pool/Hannibal Hanschke

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.