Még mindig előzetesben egy magyar drukker

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írja, a müncheni meccs még nem minden honfitársunk számára ért véget.

Forrás: Facebook2021. 06. 28. 12:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A múlt heti müncheni meccs sajnos nem minden honfitársunk számára ért véget egyelőre. Egy vizsgálati fogságban tartott szurkolót a hét végén szabadlábra helyeztek, így ő már hazautazhatott. Ugyanakkor egy magyar állampolgár továbbra is előzetes letartóztatásban van. A főkonzulátusunk folyamatos kapcsolatban áll az őt védő ügyvéddel.” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a posztjában.

Szijjártó Péter a közösségi oldalon korábban is beszámolt a magyar nézőket ért igazságtalanságokról:

„A szurkolóinkat végig provokáló bajor rendőrök 18 magyar állampolgárt állítottak elő, illetve tartóztattak le. S akkor most jön a kérdés: vajon milyen büntetést kapott a himnuszunk alatt a pályára rohanó és a Himnuszt éneklő csapatunkat gusztustalan módon provokáló szivárványzászlós ember?” – tette fel a kérdést korábbi posztjában a miniszter.

„Német–magyar meccs utóhatás: Politikusok, rendőrség, előállított szurkolók” – fogalmazott egy korábbi posztjában Szijjártó Péter, aki a videóban arról beszélt, hogy

„gátlástalan és aljas politikai körítést vittek a meccs köré azok egyébként, akik sokszínűségről, elfogadásról, demokráciáról, liberális értékrendről beszélnek [...] morálisan megbuktak”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.