Virtuális rendezvényen érzékenyíti a gyerekeket a Disney

A Disney június 27-re online műsort készít a Pride-hónap tiszteletére, aminek az egyik házigazdája Nina West drag queen lesz, emellett a tervek szerint Breki, a béka is beugrik a Szezám utcából, hogy támogassa az LMBTQ-közösséget. A Disney a rendezvénnyel egyúttal fel akarja hívni a figyelmet egy olyan civil szervezetre is, aminek a célja, hogy minden szexuális kisebbséghez tartozó fiatal zaklatás nélkül tanulhasson az oktatási intézményekben – közölte a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 06. 21. 13:59
West, Nina
Az amerikai transzvesztita és drag queen Nina West népszerűsíti a Pride melegfelvonulást. A nyilvános szereplésein rendszerint hivalkodó női ruhákban megjelenő férfi az alternatív családképet népszerűsíti az általa előadott, gyermekek számára furcsán ható produkcióban. Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A YouTube és a Facebook mellett a Disney+ június 27-én közvetíti a „This is Me: Pride Celebration Spetacular” című show-t, az LMBTQ-alkotók, -alkalmazottak és -rajongók tiszteletére. A program keretében zenés előadást tartanak majd, amiben ikonikus filmek és sorozatok dalait gondolják újra LMBTQ-szemszögből.

Az est házigazdája Nina West drag queen lesz, aki korábban a Nickelodeonon is szerepelt a Pride-hónap alkalmából. A rendező Ann Marie Pace, akinek célja, hogy színesebbé tegye a történeteket, és teret adjon olyan kisebbségeknek, akiknek korábban nem volt lehetőségük ilyen mesékben szerepelni.

„A Disney+-on hiszünk az inkluzív történetmesélés erejében, amely összehoz és inspirál minket. Elkötelezettek vagyunk az LMBTQ-alkotók és -tehetségek kiemelt támogatása mellett, ezenfelül pedig támogatjuk, hogy olyan platformot hozzunk létre, ami emlékezteti az embereket arra, hogy minél hangosabban álljanak ki ezen különleges esemény mellett”, mondta Joe Earley a Disney+ marketing- és tartalmi kurátorának vezetője.

A Disney Music Group és a Disney Pride Employe Resource Group együttműködésének köszönhetően megvalósuló show csapata túlnyomórészt az LMBTQ-közösség tagjaiból áll.

A koncert emellett felhívja a figyelmet a GLSEN nevű nonprofit szervezetre, amelyet a The Walt Disney Company kiemelten támogat. Céljuk, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozó diákok olyan iskolai környezetben tudjanak tanulni, ahol nem kell tartaniuk sem a megfélemlítéstől, sem a zaklatástól.

A Disney+ csatornával rendelkezők továbbá felfedezhetik a csatorna LMBTQ-karaktereit és azok háttértörténetét a „Celebrate Pride Month” ünnepség részeként.

(A borítókép illusztráció. A képen Nina West látható. Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.