Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Leszúrtak egy keresztény aktivistát Londonban

Londonban megtámadták Hatun Tash keresztény menekültet és aktivistát, aki egy demonstráció során Charlie Hebdo feliratú pólót viselt – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 26. 14:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keresztény menekültet és iszlámkritikus aktivistát, Hatun Tash-t vasárnap érte támadás az Egyesült Királyságban a Speaker Corner parkban. Az aktivista korábban Törökországból kellett, hogy elmeneküljön, miután áttért a keresztény hitre, és félt az üldöztetéstől.

Tash-t egy fekete csuklyás köpenyt viselő férfi megütötte, és egy késsel megszúrta. A támadó ezek után eldobta a kését és elfutott. A parkban üldözőbe vették őket a rendőrök, de nem derült ki, hogy elfogták-e.

Hatun Tash a Defend Christ Critique Islam (DCCI) szervezet aktivistájaként hirdeti a keresztény hitet, és kritizálja az iszlámot, ezért

Hatunt az elmúlt időszakban számos fenyegetés és támadás érte muszlimok részéről.

Az aktivista a tiltakozásai során kiemeli, hogy milyen a keresztények és a muszlimok reakciója a vallásuk kritizálására. Példának hozza fel a Charlie Hebdo vagy a Kurt Westergaard karikaturista elleni támadásokat, és az azzal kapcsolatos reakciókat.

Hatunt korábban is érték már erőszakos támadások, 2020 októberében egy algériai muzulmán migráns eszméletlenre verte a nőt a Speakers Cornerben, miután nyilvánosan mutogatni kezdte a Mohamedről készült Charlie Hebdo karikatúrát.

2020 augusztusában a David Wooddal folytatott élő YouTube beszélgetés során elárulta, hogy az Egyesült Királyság rendőrsége arra figyelmeztette, hogy veszélyben forog az élete. Az életét fenyegető muszlimok miatt, azt az iránymutatást kapta a rendőrségtől, hogy a továbbiakban ne menjen a Speaker Cornerbe.

A figyelmeztetések ellenére Hatun azóta is rendszeresen nyilvánosan megjelenik, és arra biztatja a muzulmánokat, hogy térjenek át a kereszténységre.

Amint arról a RAIR Foundation többször is beszámolt, a baloldal és a muzulmán közösség által iszlamofóbiával megvádolt személyeket gyakran szabályosan lemészárolják, vagy pedig bujkálva kell élniük, elvesztve a karrierjüket és folyamatosan célpontok lesznek. Hatun célja, hogy továbbra is megmutassa a világnak, hogy az iszlám mennyire intoleráns és veszélyes egy liberális és szabad nemzet számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.