Orbán Viktor köszönőlevelet küldött Geert Wildersnek

A holland Szabadságpárt vezetője következetesen kiállt a magyar gyermekvédelmi törvény mellett.

Magyar Nemzet
2021. 07. 09. 12:23
null
Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta a holland ellenzéki politikust 2020 nyarán. Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Geert Wilders pénteken a Facebook oldalán hozta nyilvánosságra, hogy a héten levelet kapott Orbán Viktortól. A miniszterelnök ebben megköszönte a holland Szabadságpárt vezetőjének, hogy kiállt a magyar álláspont mellett a gyermekvédelmi törvényt övező európai vitában. Mint azt a kormányfő írta, Wilders véleménye is megerősíti azt a nézetet, hogy a kormány jól teszi, amikor kiáll a szülők a gyermekek nevelésére vonatkozó joga mellett. – Egyetlen külső szereplő sem mondhatja meg, hogy a polgárok a saját országukban hogyan éljék az életüket – húzta alá Orbán Viktor, aki arra is emlékeztetett: az alkotmány hazánkban nemcsak a többség, de a kisebbség jogait, szabadságát és méltóságát is védi.

Emlékezetes, Hollandiában is nagy visszhangot váltott ki a magyar törvény, miután Mark Rutte miniszterelnök a júniusi EU-csúcstalálkozón keményen nekiment a szabályozásnak. Brüsszelben a liberális kormányfő kijelentette, hogy szerinte Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban, ha az ország kitart a jogszabály mellett. – Térdre kell kényszerítenünk őket – mondta Magyarországról az LMBTQ-ügyben.

Geert Wilders a szélsőséges nyilatkozatot követően nemcsak a holland parlamentben, de a sajtóban is megvédte Magyarországot. A Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: „Nem nekem vagy Mark Ruttének a feladata, hogy eldöntse, mi a jó a magyaroknak. A német és a francia törvényeket sem véleményezem. Önök sem szólnak bele a holland törvényalkotásba. Kinek képzeli magát Mark Rutte, hogy ezt mégis megtegye?”

Orbán Viktor a karmelita kolostorban fogadta a holland ellenzéki politikust 2020 nyarán Fotó: Facebook

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.