Döbbenetes ítélet egy migráns javára Svédországban

Nyolcszáznegyvenezer koronát (körülbelül nyolcvanezer euró) kap a svéd államtól egy migráns bűnöző, mindezt pedig egy megdöbbentő bírósági ítéletnek köszönhetően.

Forrás: Erdély.ma2021. 08. 17. 18:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két szíriai migráns 2017-ben érkezett Svédországba, ahol rögtön menedékjogot és a megélhetéshez szükséges pénzt kaptak. Néhány héttel később azonban súlyos bűncselekményeket követtek el Malmőben, ahol elraboltak egy nőt, és fojtogatás közben megerőszakolták. Pár héttel később egy másik nőt raboltak el, akit pincébe zártak, majd megverték és megerőszakolták. Emellett számos egyéb bűncselekményt is elkövettek, mint zsarolás, lopás, tiltott járművezetés – írja az Erdély.ma svédországi tudósítója.

A bíróság végül jogerősen 4,5 év börtönre ítélte őket, ám időközben jogvédők azt derítették ki, nem bizonyítható, hogy az egyik bűnöző betöltötte a 18. életévét a bűncselekmények elkövetése idején. Ezért a javára most 840 ezer svéd korona, mintegy nyolcvanezer euró kártérítést ítéltek meg.

(A borítókép illusztráció. Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.