Illegális LMBTQ-vonulást szerveznek a búcsújáró helyen

A városháza engedélye nélkül vonulnak utcára a homoszexuálisok és az LMBTQ-emberek a népszerű búcsújáró helyen. Egy baloldali ellenzéki politikus ezzel kampányol az illegális felvonulás mellett: „Megállíthatatlanok vagyunk!”

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 08. 20. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kapta meg az engedélyt a lengyelországi częstochowai városházától a szombatra tervezett, LMBTQ-s „egyenlőségi” felvonulás, miután a katowicei tartományi rendőrkapitányság a járványhelyzet miatt megtiltotta azt. Az aktivisták a határozat ellenére – amely úgy szól: nem hagyják jóvá a különleges úthasználati kérelmet – kitartanak terveik mellett, és vasárnap mindenképpen megrendezik a homoszexuális parádét a világhírű búcsújáróhelyen.

Az illegális megmozdulásra Krzysztof Śmiszek baloldali képviselő is bátorítja az aktivistákat – vagyis a törvény megszegésére szólít fel.

A nem engedélyezett homoszexuális felvonulás vasárnap indul a Jasna Góra lábától. Bejelentették azt is, hogy a résztvevők az eredeti tervekkel ellentétben nem az utcákon, hanem a járdákon fognak vonulni.

Borítókép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.